Vijesti / Sport

SJAJNA GODINA

ATLETIKA Članovi AK Sloboda postigli odlične rezultate na natjecanju u Osijeku

ATLETIKA Članovi AK Sloboda postigli odlične rezultate na natjecanju u Osijeku
AK Sloboda

AK Sloboda ne mora brinuti za svoju budućnost...

U subotu, 29. prosinca, u Osijeku je održan 2. memorijal Josip Gašparac, posljednje atletsko natjecanje u dvorani ove godine.

Mladi atletičari AK Slobode iskoristili su ga na najbolji mogući način.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marko Kušter završio je svoju vladavinu u kategoriji mlađih kadeta s još dva rekorda Hrvatske u dvorani i to na utrci 55 metara s preponama (8,76s) i u skoku u dalj (5,89m).

Marko je tako sada vlasnik četiri državna rekorda, a na tablicama sezone ima u još četiri discipline najbolji rezultat uz još dva u sastavu štafeta.

Klara Koščak je u Osijeku postavila novi rekord Hrvatske u kategoriji kadetkinja na 60 metara s preponama (8,94), a u skoku u dalj je s osobnim rekordom (5,48m) zasjela na vrh tablica sezone u dvorani.

Klara već sada ima dva državna rekorda, a i još jednu godinu vremena da popravi postojeće kadetske rekorde. Martin Mlinarič skakač u vis koji iz AK Nedelišća u 2019. godini prelazi u AK Slobodu nakon preskočenog osobnog rekorda od 1,90m imao je tri pokušaja  na 1,96m što bi također bio novi rekord Hrvatske, no ovaj put nije bilo dovoljno smirenosti.

Osobne rekorde postigli su još Jana Koščak (9,01s) i Janko Kišak (9,19s) u utrci na 55 metara s preponama.

U skoku u dalj je u njihovom osobnom nadmetanju Janko (5,10m) bio bolji od Jane (4,98m). Treba napomenuti da je Jana na preponama bila samo šest stotinki do rekorda Hrvatske, iako je veću grešku napravila već na prvoj preponi, no ima kao i sestra još jednu godinu u svojoj kategoriji da se upiše na listu državnih rekorda.

Raspoloženi na natjecanju u Osijeku bili su i trkači na 60 metara. Osobne rekorde popravili su Karlo Bogdan (7,53s) koji u 2019. godini u AK Slobodu dolazi iz AK Murskog Središća, Valentino Bečeheli (7,55s), Karlo Glavač (7,91s) i Viktorija Vujović (8,16s).Blizu osobnih rekorda nastupe su završile Rahela Leščak na 60m (8,28s) i 60m s preponama (9,51) i Andrea Vuradin u skoku u vis (1,50m) i skoku s motkom (1,80m).

Ovim natjecanjem završena je vjerojatno najplodnija godina u povijesti AK Slobode u mlađim uzrastnim kategorijama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video