Vijesti / Sport

DABROVI OPTIMISTIČNI ZA NASTAVAK SEZONE

VARAŽDIN 1930 Glavni cilj izbjeći ispadanje, pokušati dosegnuti Ligu za prvaka

VARAŽDIN 1930 Glavni cilj izbjeći ispadanje, pokušati dosegnuti Ligu za prvaka
S. Sović / Foto agencija Sjever

Čelni ljudi varaždinskog rukometnog premijerligaša osvrnuli su se na turbuletnu polusezonu i nagovijestili 'vedar' pogled na proljeće.

Rukometaši Varaždina 1930 završili su jednu turbulentnu polusezonu, u kojoj je bilo podosta igračkih, ali i trenerskih promjena, no u klubu ističu da su zadovoljni ostvarenim rezultatima i perspektivom.

 

- Napravili smo uoči sezone totalni zaokret, svjesno, orijentirali smo se na domaće igrače, i znali smo da će nam rezultat patiti – kazao je Goran Hlevnjak, predsjednik GRK Varaždina 1930.

 

 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči sezone klub je napustilo mnogo stožernih igrača, a na trenersku klupu sjeo je dugogodišnji igrač Varteksa Di Caprija i Jeruzalem Ormoža, Siniša Radujković, koji je dotad u klubu uspješno vodio mlađe kadetske uzraste.

 

Ipak, nakon samo dva kola, i europskih utakmica sa Steauom, Radujković podnosni ostavku, a na klupu sjeda iskusni Ilija Puljević, veliko trenersko ime. U klub se vraćaju Luka Trojko, koji stiže iz Vidovca, i preuzima odmah važnu ulogu u ekipi. Nešto kasnije vraća se i talentirani mladac Frano Vujović, koji je godinu i pol igrao u Ormožu, u snažnoj slovenskoj ligi.

 

Malo po malo, Dabrovi se konsolidiraju i bodovno, ali često i tijesno gube bodove, da bi sezonu okončali na osmom mjestu, s deset bodova. Posebno je značajna bila i pobjeda u posljednjem kolu, gdje su slavili u Poreču, golom Novaka u posljednjem napadu na utakmici. Vrijedi svakako istaknuti da su se ove jeseni većinu utakmica igrali u 'kultnom' Graberju, gdje se mogao osjetiti onaj pravi rukometni štih.

 

- Nakon proteklih sezona odlučili smo se na zaokret, pojavile su se i mlade generacije prvo 1998., pa sada i 2000. godište, što nam je omogućilo da se orijentiramo na mlade domaće snage. Imamo tri boda do Lige za prvaka, ali prvenstveni cilj je prebroditi ovu sezonu bez ispadanja. Ako se otvori šansa za Ligu 6, pokušat ćemo to iskoristiti – rezimirao je polusezonu Alen Milak, potpredsjednik.

 

U klubu ističu i problem s kružnim napadačem, kojeg trenutno nemaju, nadaju se tijekom ovog prelaznog roka posložiti i pojačati na toj poziciji.

 

 

Prvi strijelac polusezone je Dominik Novak, s 55 pogodaka, koji je unatoč mladosti potvrdio kakav je veliki potencijal. Prvi do njega je kapetan Jurica Vidaček, koji je postigao 49 golova.

 

- Činjenica da smo se posložili u drugom dijelu polusezone, postali smo i prava klapa, nema razlike mladi stari igrači, svi dišemo kao jedan. No idemo korak po korak, činjenica da se moramo još bolje pripremiti, odigrati još bolje na proljeće – ističe kapetan Vidaček.

 

 

Kvalitetu su potvrdili ovih dana i izbornici HRS-a, gdje je čak sedam mladih igrača Varaždina 1930 pozvano u mlađe selekcije reprezentacije, Novak i Špruk u juniorsku, Tači, Vojnović, Baranašić i Kaštelan u kadetsku a Lovro Puček u mlađe kadetsku.

 

- Napominjem da naš klub danas igra čak 11 različitih natjecanja, od čeka devet kategorija otpada na mlađe uzraste, od osam do 17 godina imamo sedam različitih dobnih kategorija. Rezultat u mlađim kategorijama nije najvažniji, to je općepoznata stvar, već da se stasaju igrači i priključe prvoj ekipi. Mislim da se uz ovakav rad ne moramo bojati za budućnost varaždinskog rukometa – istaknuo je Romano Puček, koordinator omladinske škole kluba.

 

U klubu isitiču i da su posebno ponosni i na seniorske reprezentativce Ivana Sršena, odnosno Marina Šipića, koji su u Varaždin stigli kao srednjoškolci, da bi danas bili nositelji igre Zagreba odnosno Nexea i reprezentativci.

 

Dabrovi će sada na zasluženi zimski odmor, ali već u prvom tjednu nakon Nove godine, kreću s pripremama za nastavak sezone. Prva utakmica bit će 19. veljače, kada u Graberje stiže snažni Umag, što će biti odličan test vrijednosti Dabrova.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video