Vijesti / Sport

Alpsko skijanje

Istok Rodeš nakon sjajnog plasmana najavio domaći teren: 'U super sam formi i veselim se Sljemenu'

Istok Rodeš nakon sjajnog plasmana najavio domaći teren: 'U super sam formi i veselim se Sljemenu'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski skijaš osvojio je u subotu sedmo mjesto u slalomu za Svjetski kup održanom u talijanskoj Madonni di Campiglio.

- U super sam formi i jako se veselim Sljemenu - izjavio je 22-godišnji Varaždinac Istok Rodeš nakon što je u subotu, uz startni broj 66 iz prve vožnje, osvojio sedmo mjesto u slalomu za Svjetski kup održanom u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Uspjeh hrvatskih skijaša upotpunio je Matej Vidović, koji je osvojio 18. mjesto i također ostvario najbolji rezultat u natjecanjima za Svjetski kup.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rodešovo sedmo mjesto drugi je najbolji rezultat hrvatskih skijaša u Madonni di Campiglio, gdje je Ivica Kostelić bio pobjednik 2003. godine, a sedmo mjesto osvojio 2005.

Ujedno, ovo je i prvi hrvatski Top 10 plasman u slalomu još od Ivičinog desetog mjesta na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu 2014. godine.

- Super utrka, jako sam zadovoljan, naročito zato što mi staza prošle godine nije baš previše ležala. Danas je sve sjelo na svoje mjesto - rekao je svjetski juniorski prvak u slalomu iz 2016. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video