Vijesti / Sport

PROZIVKE

NIŠTA OD DIREKTORA STADIONA Stjepan Cvek o izjavama Denisa Mladenovića: 'Nisam i neću biti u sukobu interesa'

NIŠTA OD DIREKTORA STADIONA Stjepan Cvek o izjavama Denisa Mladenovića: 'Nisam i neću biti u sukobu interesa'
Marko Jurinec/Pixsell, Varaždinski.hr, Facebook

- Trenutno nisam u sukobu interesa i sigurno neću ni biti - kazao je Cvek na prozivke vijećnika Denisa Mladenovića...

- O eventualnom sukobu interesa ću se očitovati kad za to dođe vrijeme i sigurno ću se uskladiti da to sve bude u skladu sa zakonom - rekao je to predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek komentirajući izjave gradskog vijećnika Denisa Mladenovića.

On je u sklopu aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je riječi bilo i o stadionu Varteksa, koji bi uskoro trebao biti prepušten na upravljanje NK Varaždinu, upozorio da postoji mogućnost da će se Cvek, kao predsjednik kluba i vlasnik ugostiteljskog objekta Contra koji se nalazi u sklopu stadiona, uskoro naći u sukobu interesa.

Vezana vijest:

Stadion Varteksa, Denis Mladenović NOGOMETNA POSLA 'LOGIČAN IZBOR' Denis Mladenović izgledni kandidat za direktora Varteksovog stadiona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, nedavno je objavljeno da bi upravljanje stadionom Varteksa, kojim od 2011. godine upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uskoro trebao preuzeti NK Varaždin, a pojavila se i informacija da bi Denis Mladenović trebao preuzeti funkciju direktora stadiona.

Mladenović je prošli tjedan potvrdio da je o tome bilo riječi i u Gradu Varaždinu i u Zajednici sportskih udruga, no na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća objavio da ipak neće preuzeti tu funkciju i da ostaje na funkciji stručnog suradnika u Zajednici sportskih udruga.

Pitao je Mladenović gradonačelnika Ivana Čehoka na koji način Grad Varaždin, kao vlasnik stadiona, namjerava zadržati kontrolu nad tim objektom.

- Koliko točno sredstava Grad misli izdvojiti za održavanje stadiona? I kako će se kontrolirati potrošnja? Da se ne ponovi povijest. Osim toga, na stadionu je pet poslovnih prostora. Jedan od njih je kafić Contra, kojeg u najmu ima Stjepan Cvek koji je predsjednik kluba. Kad klub preuzme stadion, dolazimo do sukoba interesa, predsjednik kluba ne može sam sebi iznajmljivati. Kako to Grad misli riješiti? - pitao je Mladenović.

Vezana vijest:

Stadion Varteksa ČEHOK O NOGOMETNIM TEMAMA 'Nikoga ne favoriziramo. Stadion ćemo dati NK Varaždinu, ali dali smo i Hrašćicu NK Varteksu'

Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek rekao je da mu nije jasno zašto ga Mladenović proziva.

- Mladenović me proziva da bi se mogao naći u sukobu interesa, a on sam prima plaću od Grada i naknadu kao gradski vijećnik. Zar to nije sukob interesa? Trenutno nisam u sukobu interesa i sigurno neću ni biti jer ću se uskladiti s novonastalom situacijom - rekao je Cvek dodavši i da mu nije jasno od kuda se i kako pojavila informacija o direktoru stadiona.

- Nismo ni imali namjeru tražiti direktora stadiona. Trebaju nam radnici koji će svakodnevno raditi na održavanju stadiona. Dakle, ne trebaju nam direktori nego šljakeri - poručio je Cvek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video