Vijesti / Sport

prva hnl

Samir Toplak nakon teškog poraza u Osijeku: 'Možemo se nakon 6:0 pokriti ušima'

Samir Toplak nakon teškog poraza u Osijeku: 'Možemo se nakon 6:0 pokriti ušima'
Davor Javorović/Pixsell

Osijek je u posljednju utakmicu pred zimsku stanku ušao s neugodnom serijom od tri uzastopna domaća poraza, no utakmica je lišena svake neizvjesnosti već do odmora na koji su bijelo-plavi otišli sa zalihom od 3:0.

Nogometaši Osijeka uvjerljivom 6:0 (3:0) pobjedom protiv Intera, ne samo najuvjerljivijom ove sezone već i najuvjerljivijom pobjedom u Gradskom vrtu otkako je Prve HNL, odužili su se navijačima, a njih 200-tinjak je u nedjeljno jutro s lopatama umjesto sa šalovima u rukama došlo u Gradski vrt kako bi očistilo snijegom prekriveni travnjak i omogućilo odigravanje utakmice.

Trebalo im je za taj pothvat svega dva sata, a kao nagradu dobili su rijetko viđenu golijadu i šteta je samo što zbog temperaturnog minusa rekordnu pobjedu Osijeka nije uživo vidjelo više od 670 navijača koliko ih se okupilo na tribinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon pobjede za klupske almanahe nogometaši Osijeka svojim su navijačima priuštili i zimske radosti jer su u svlačionicu otišli tek nakon grudanja s Kohortom.

Prvi hat-trick nakon 11 godina

Osijek je u posljednju utakmicu pred zimsku stanku ušao s neugodnom serijom od tri uzastopna domaća poraza, no utakmica je lišena svake neizvjesnosti već do odmora na koji su bijelo-plavi otišli sa zalihom od 3:0 iako, ruku na srce, gosti, s obzirom na igru, i nisu zaslužili takav rezultatski minus.

Međutim, Inter protiv sjajnog Mirka Marića nije imao šanse. Najbolji strijelac Osijeka ove jeseni, naime, uz tri pogotka zaradio je i kazneni udarac koji je i prelomio utakmicu u korist bijelo-plavih.

Inače, bio je to prvi hat-trick nekog nogometaša Osijeka u Gradskom vrtu nakon više od 11 godina i Vedrana Nikšića koji je zabio tri pogotka Međimurju.

- Ja ga zovem 'Mister 10 posto' jer zabije svaku desetu šansu. Danas mu se otvorilo, da je realizirao još koju priliku, danas bi bio prvi strijelac lige – našalio se dobro raspoloženi trener Osijeka Zoran Zekić s učinkom svoga napadača koji je prvi dio sezone okončao s devet pogodaka.

Inter uranio s poklonima

Sve do posljednjih deset minuta nastavka gosti su imali prihvatljiv poraz, a onda su u furioznoj završnici domaćina potučeni do nogu.

– Sretan sam što možemo nekome darivati, ali mi smo uranili s poklonima – ironično je trener Intera Samir Toplak komentirao rezultat svoje momčadi.

– Možemo se nakon 6:0 pokriti ušima, imali smo u prvom dijelu 25 minuta simpatične igre u kojima smo izgledali kao momčad, no drugi pogodak sve je odlučio. Ipak, moram reći, koliko para, toliko muzike – zaključio je Toplak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video