Vijesti / Sport

POBJEDA PRIJE ODMORA

DABROVI Novak donio pobjedu Varaždinu u posljednjim trenutcima utakmice!

DABROVI Novak donio pobjedu Varaždinu u posljednjim trenutcima utakmice!
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Strepilo se do posljednjeg trenutka, a onda je stvar u svoje ruke preuzeo mladi Dominik Novak i pokazao zašto se našao na popisu juniorske reprezentacije. Donio je pobjedu Dabrovima (23:24)na gostovanju kod Poreča, a sad im slijedi zasluženi odmor.

Dabrovi su u gostima pobijedili Poreč rezultatom 23:24 (13:11) i na najljepši mogući način okončali jesenski dio sezone. Juniorski reprezentativac Novak donio je pobjedu golom u posljednjoj minuti utakmice.

Za goste iz Varaždina sve je krenulo dobro. Igralo se gol za gol, a od 8. do 17. minute uspjeli su Dabrovi napraviti seriju 1:4 i pogotkom Vujovića otići na +4 (4:8). Tada je uslijedio šok jer su još bolje odgovorili domaćini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U samo 5 minuta nadoknadili su razliku serijom 5:1 i golom Filipovića vratili utakmicu u egal (9:9). Do kraja poluvremena uspjeli su otići i na +2 (13:11), a točku na i stavio je isti igrač u redovima domaćina u posljednjoj minuti poluvremena. 

Imao je što reći trener Puljević svojim izabranicima u svlačionici, a oni su na to reagirali na najbolji mogući način. Ušli su tvrdo u nastavak, lovili su zaostatak, ali nikako se nisu mogli priključiti Porečanima.

Ipak, u 44. minuti, rezultat izjednačava drugi igrač s popisa izbornika Davora Dominikovića, Tomislav Špruk koji zabija za 18:18. Od tada se igralo gol za gol, rezultat je bio izjednačen većinu vremena i sve je vodilo tome da će odlučivati posljednji trenutci utakmice.

Ovaj se put božica 'Fortuna' osmjehnula momčadi iz Varaždina i u posljednjoj je minuti pobjedu Dabrovima donio mladi Dominik Novak koji je samo potvrdio da se zaslužio naći na popisu za nadolazeće pripreme mlade rukometne reprezentacije.

No, najbolji je u redovima gostiju bio dosad ne spominjani Luka Trojko koji je vukao ekipu u gol za gol situacijama i zabio devet pogodaka, dok je u redovima Porečana najraspucaniji bio Filip Perić s osam zabijenih golova.

Pred dva je mlada 'Dabrića', Novakom i Šprukom, sad pripremni period s juniorskom rukometnom reprezentacijom, dok ostali mogu na zasluženi odmor. 

Sljedeća ih uzbuđenja u Premijer ligi čekaju tek sljedeće godine i to 2. veljače kad na domaće terenu dočekuju Umag.

RK Poreč - GRK Varaždin 1930 23:24 (13:11)

RK Poreč

Popović 2 obrane, Ševo, Karić 6 obrana - Muranović, Sakić 1, Mataija, Thoss 7, Štifanić, Pribetić, Perić 8, Petrov 1, Filipović 4, Mišić, Radaković 2, Ventin, Domić 

GRK Varaždin 1930

Baranašić 4 obrane, Črnila 4 obrane - Špruk 4,  Novak 5, Vojnović 1, Divjak, Vidaček 2, Puček, Budinski , Artić, Kranjec , Vresk, Tači, Vujović 3, Trojko 9, Kaštelan 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video