Vijesti / Sport

NOGOMETNA TEMATIKA

HDZ-ovi načelnici složni: 'NK Varaždinu trebamo pomoći'

HDZ-ovi načelnici složni: 'NK Varaždinu trebamo pomoći'
HDZ

Na koordinaciji se raspravljalo i o modelu suradnje s NK Varaždinom, odnosno na koji način pomoći u radu nogometnu Akademiju...

Gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije, iz redova Hrvatske demokratske zajednice, okupili su se u utorak u Općini Ljubešćica na redovnoj koordinaciji na kojoj je središnja tema bio NK Varaždin i njegov put prema povratku u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Svi okupljeni složili su se u jednom da Varaždin i Varaždinska županija zaslužuje imati nogometni klub s prvoligaškim statusom i da NK Varaždin zaslužuje biti taj klub.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, Anđelko Stričak, složio se u ocjeni da Varaždin treba imati nogometni klub u najvišem rangu natjecanja.

Vezana vijest:

Nogomet ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA SUFINANCIRANJE NK VARAŽDINA Čačić: 'Novac koji želimo osigurati bit će samo za djecu polaznike Nogometne akademije'

- Ne kaže se bez razloga da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. U to smo se imali prilike uvjeriti i ove godine prilikom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Za ulazak NK Varaždina u Prvu ligu naravno da je potrebno imati i određene uvjete, od sportskih terena tj. stadion pa do igračkog kadra. Kada govorimo o igračkom kadru tu je po meni najbitnija Akademija NK Varaždina, da se što više djece u nju uključi, jer tko zna u kome od njih se krije novi Modrić - kazao je Stričak.

Na koordinaciji se raspravljalo i o modelu suradnje s NK Varaždinom, odnosno na koji način pomoći u radu upravo nogometnu Akademiju koja okuplja veliki broj malih i mladih nogometaša iz Varaždina, ali i cijele županije.

Na sastanku su bili i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić te predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek koji su okupljene upoznali s trenutnom situacijom u klubu, planovima do kraja ove natjecateljske sezone te radom Akademije i mogućnostima suradnje.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza i HDZ-ov načelnik Općine Ljubešćica, Nenad Horvatić, potvrdio je da postoji volja i želja kod HDZ-ovih načelnika i gradonačelnika da pomognu NK Varaždinu u njegovom povratku u Prvu ligu.

- Svi smo se složili u namjeri da pomognemo NK Varaždinu prije svega kroz rad nogometne Akademije u idućoj 2019. godini. Posebno naglašavam da će model suradnje i pomoći biti dogovoren prema svim zakonskim propisima i odredbama. To znači da će se Akademija i NK Varaždin, kao udruga, moći sa svojim aktivnostima javiti na natječaje koje će gradovi i općine raspisati u idućoj godini, a koji su namijenjeni upravo da pomognu rad udruga kroz sufinanciranje njihovih aktivnosti - pojasnio je Horvatić ističući da je na svakom gradonačelniku da na temelju prijave, ali i broja članova Akademije s njegovog područja, donese odluku o eventualnoj dodjeli sredstava za nogometnu Akademiju NK Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video