Vijesti / Sport

FACA GODINE

DAVIS CUP Upoznajte Varaždinca Željka Krajana - izbornika koji vodi svjetske prvake

DAVIS CUP Upoznajte Varaždinca Željka Krajana - izbornika koji vodi svjetske prvake
Sanjin Strukic/PIXSELL

No Krajan je i izvan sportskih borilišta prilično karizmatičan tip. Ima pet-šest tetovaža na tijelu i planira ih još...

HRT-ova novinarka Mirna Zidarić divila se mirnoći izbornika Željka Krajana za vrijeme kratkog intervjua poslije osvajanja Davis Cupa, piše Index.hr.

Izbornik je bio prilično opušten, odgovarao je zadovoljno na pitanja bez pretjeranog uzbuđenja i to u stilu kao da je Hrvatska pobijedila u nekom manje važnom meču, a ne u finalu meča za svjetsko zlato i to u Francuskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijelo vrijeme Krajan je bio staložen, dijelom sigurno i zbog toga što je jednostavno znao da su Marin Čilić i Borna Ćorić ipak prevelik zalogaj za protivnika. 

- Nisam previše brinuo zbog današnjeg meča jer sam znao da imam Bornu na 2:2, a njega nitko ne može pobijediti.

I izbornik Krajan se konačno opustio: 'Zasluženo smo prvaci! Sutra svi na doček'

No Krajan je i izvan sportskih borilišta prilično karizmatičan tip. Ima pet-šest tetovaža na tijelu i planira ih još. Na desnoj nadlaktici ima istetoviranu katedralu, Isusa i anđela, a ima i tetovažu broja 13.

- Na početku mi je taj broj bio nesretan, no kasnije su mi se počele događati pozitivne stvari vezane uz broj 13. Primjer? Neke važne mečeve dobio sam kad sam odsjeo u sobi broj 13, pa sam pobjeđivao na taj datum i slično - kaže Krajan, koji je istetovirao i ime svoje kćeri Chiare te natpis: 'Believing is everything' (u prijevodu 'Vjerovanje je sve')', rekao je u intervjuu za 24sata prije dvije godine uoči finala protiv Argentine.

Kao mlađi odlazio je na utakmice Varteksa.

'Nikad se nisam potukao zbog nogometa, ali bio sam ponosan da idem na utakmice i da sam među White Stonesima.'

Posebno je praznovjeran. 

'Pazio sam na broj koraka između poena, prije servisa hvatao sam svoje hlačice s lijeve, pa s desne strane, pa opet s lijeve. Bočice za vodu morale su biti na pravome mjestu... To sve postane automatizirano pa ti se greška ne može ni dogoditi. Kao izbornik pazim na stranu na koju ću sjesti, kad ću popiti vodu, između kojih poena i gemova.'

Za sebe kaže da nije od neke galame, ne preferira svađe sa sucima, iako ga je jučer jako zasmetao jedan detalj. Nije bio zadovoljan kriterijem sudaca i najavio je žalbu odgovornima u Davis Cupu.

'Sudac je morao imati veću kontrolu, pauze između gemova bile su duge, a opomena nije bilo. Možemo se i mi tako ponašati, to onda neće biti dobro. Ako ovako bude sutra, znat ćemo odgovoriti, imamo i mi našu publiku. Zaratit ćemo, a to ne treba nikome u teniskom svijetu. Mi kod kuće za odugovlačenje dobivamo opomene. Večeras moramo porazgovarati sa supervisorima', rekao je.

I sada, bivši tenisač, u 39. godini života, doveo je Hrvatsku na svjetski tron kao izbornik. Za povijest, piše Index.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video