Vijesti / Sport

RUTINSKA POBJEDA

Kokice deklasirale Cipranke i riješile prolaz dalje u Challenge cupu

Kokice deklasirale Cipranke i riješile prolaz dalje u Challenge cupu
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Rukometašice Koke s velikih su 14 razlike (18:32) slavile protiv Cipranki i trebalo bi se dogoditi pravo sportsko čudo da u nedjelju ne potvrde svoj prolaz u sljedeću rundu Challenge kupa.

Nakon 16 godina varaždinska je publika ponovno mogla uživati u ženskom europskom rukometnom natjecanju, a 'Kokice' su im za podršku vratile na najbolji mogući način. Deklasirale su današnje 'domaće' predstavnice iz Nikozije, glavnog grada Cipra rezultatom 18:32 (8:17).

Kao što je i najavila Suzana Furjan, varaždinske su rukometašice pokazale da su bolje. Od samog početka bile su dominantnije, a Ciprankama nisu dale do pogotka punih osam minuta kad su dobile prvi gol, ali vodile su 1:7 pa to nije predstavljalo nikakav problem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dominirale su kroz cijelo prvo poluvrijeme, a na odmor su otišle sa +9 (8:17) i uvelike olakšale posao treneru Canjugi

Visoka pobjeda Koke nad ciparskim rukometašicama, pogledajte kako je bilo u Areni Varaždin! Rukometni klub Koka

U nastavku igre mogle su malo smiriti tempo, ali velika želja mlade ekipe vidjela se na terenu. Polako su gradile prednost i do 50. minute otišle na +14 (12:26). Do kraja se igralo gol za gol, a 'Kokice' su na kraju zasluženo slavile 18:32.

Iza varaždinskih rukometašica odličan je susret, a posebno se istaknula Tea Jalušić sa 7 postignutih pogodaka, dok ih je Terezija Ćurić ubacila 6. U redovima danas 'domaće' ekipe iz Cipra najbolja je bila Ecaterinescu sa 4 zabijena gola, ali i 10 potrošenih lopti.

Izabranice Vladimira Canjuge praktički su riješile pitanje prolaska u sljedeću rundu te bi novi susret u nedjelju trebao biti samo odrađivanje posla. Predstavnici Latsie pristali su na to da se obje utakmice igraju u Varaždinu, pa će Kokice u nedjelju biti domaća ekipa.

- Zahvaljujem publici na podršci i lijepom odazivu i ovim ih putem pozivam da u nedjelju dođu vidjeti još jednu dobru utakmicu. U prvom smo poluvremenu napravili lijepu razliku, a u drugom poluvremenu dao sam priliku nekim mlađim igračicama. To ću napraviti i u nedjelju. Neću 'coprati', ali mislim da nema šanse da nas ova ekipa pobijedi i nadamo se atraktivnom, ali prolaznom protivniku u sljedećem kolu - zaključio je trener Koke, Vladimir Canjuga.

Uzvrat je na rasporedu u nedjelju, 18. studenog, s početkom u 17 sati u Areni Varaždin.

Latsia Nicosia (Cipar) - ŽRK Koka 18:32 (8:17)
Suci: Bačković, Palačković (Slovenia)
Gledatelja: 530


Latsia Nicosia
Scuaite 5 obrana, Taki 3 obrane - Ioannou 3, Manora, Charalambous 3, Ecaterinescu 4, Sousou 2, Vrahimi 1 , Kantor, Avraamidou, Dimitrijević 2, Chiofu 3, Gherman
Trener: Constantinou Constantinos

ŽRK Koka
Belićev 7 obrana, Šegota 8 obrana - Jalušić 7, Balajić 1, Domjan 5, Lončar 2, Mrazović K. 3, Ćurić 6, Masnić 1, Blažek 4, Mrazović M. 3, Bartolić, Furjan, Kontrec, Davidović, Papac
Trener: Canjuga Vladimir

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video