Vijesti / Sport

ZADNJA TEKMA JESENI

DOLAZE SESVETE Karačić želi isprati gorak okus: 'Uz sve poremećaje ove jeseni, idemo zadovoljiti sebe i naše navijače'

DOLAZE SESVETE Karačić želi isprati gorak okus: 'Uz sve poremećaje ove jeseni, idemo zadovoljiti sebe i naše navijače'
Varaždinski.hr

U posljednjem susretu jeseni u 2. HNL, varaždinski će drugoligaš ugostiti Sesvete. Nakon poraza od Dragovoljca i Šibenika žele pobjedom završiti polusezonu.

Iza nogometaša Varaždina težak je period. Nakon poraza od Dragovoljca (0:2), izgubili su i na gostovanju kod Šibenika (2:0). Prvo mjesto je trenutno dosta daleko, a samim time i cilj postavljen na početku sezone, a to je plasman u elitni rang hrvatskog nogometa.

Pred njima je zadnja prilika za iskupljenje ove godine, a u goste im dolaze uvijek neugodne Sesvete. Digli su se u formi, a u njihovim se redovima krije nekoliko odličnih pojedinaca koji tvore kompaktnu cjelinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iznimno teška utakmica je iza nas - imali smo puno problema, imamo puno problema, a hoćemo li imati još više nakon subotnje utakmice, odlučit će igrači. Sesvete su iznimno dobra momčad, digli su se i otvorilo im se kad su zabili gol iz kontre. Moram reći da su oni kompaktna, homogena cjelina koja kvalitetno stoji u defenzivnom bloku. U sredini terena su vrlo agresivni što je naša boljka, a hoćemo li se oduprijeti tom minusu, a vjerujem da smo u stanju, možemo dobiti utakmicu na mišiće - započeo je Branko Karačić.

Zna se kako varaždinska publika vrlo lako može nekoga zavoljeti, ali i kako vas mogu uzeti na zub ako ne ispunjavate njihova očekivanja. Očekivanja su jedno, a mogućnosti drugo, ali trenutno stanje u klubu navijači ne žele prihvatiti.

- Uz sve poremećaje ove jeseni, idemo zadovoljiti sebe i naše navijače. Nakon toga slijedi kvalitetna analiza i priprema za novu polusezonu - jasan je strateg Varaždina.

Opet se ponavlja ista priča, problemi s ozljedama, nedostatak mladih igrača, a u goste dolazi 'nabrijani' protivnik koji je u Varaždinu već slavio i to na početku prošle sezone s 0:2.

- Golubar ima tri žuta, Črnko je počeo raditi, ali još nije u pravom ritmu treninga. Ne možemo računati ni na Miklića koji je dobio udarac u Šibeniku i govori da ga boli. Ne tiče se samo njega, no u nekim situacijama treba prevladati bol i pokazati karakter, da ne idemo u širinu. Glavica također još uvijek vuče ozljedu, a Bamidele je nakon problema s temperaturom tek od jučer u treninzima - završio je trener varaždinskog drugoligaša.

Svoju je priliku ponovno počeo dobivati Karlo Težak koji ponovno traži dobar ritam utakmica kako bi doveo formu na potrebnu razinu. 

- Sesvete su lošije ušle u prvenstvo, ali su digli formu u možda najboljoj utakmici dosad koju su odigrali. Imamo dva poraza zaredom i bilo bi dobro da ovu sezonu završimo pobjedom, pa makar i na 'mišiće' - bio je kratak i jasan Karlo Težak.

Posljednja utakmica polusezone 2. HNL između Varaždina i Sesveta na rasporedu je sutra, u subotu, 17. studenog, s početkom u 13 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video