Vijesti / Sport

DRUGA POBJEDA

MLADE NADE Na krilima mladih Dabrova do vrijedna dva boda protiv Vinkovaca

MLADE NADE Na krilima mladih Dabrova do vrijedna dva boda protiv Vinkovaca
Foto agencija Sjever (Siniša Sović)

Rukometaši GRK Varaždina stigli su do vrijedna dva boda pobjedom protiv Spačve iz Vinkovaca 29:25 (13:14). Mladi Dabrovi u drugom su poluvremenu odličnom igrom stigli do druge pobjede na domaćem parketu.

Tvrda utakmica sa sretnim završetkom za varaždinske rukometaše odigrala se u Graberju. Dabrovi su na domaćem parketu Graberja pobijedili Spačvu i još jednom pokazali kako ova mlada momčad ima potencijala.

Od samog početka gledali smo težak susret. Gosti su otvorili s 0:2, domaći su brzo izjednačili, a zatim se igralo gol za gol pa praktički cijelo prvo poluvrijeme. Obranama danas nisu pomagali golmani, a oporavljeni trener Ilija 'Duka' Puljević danas je izrotirao sva tri vratara koji su zajedno skupili pet obrana. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prednost od dva razlike stvorili su Dabrovi preko Špruka i Pedića pa je u 10. minuti na semaforu pisalo 5:3. Dobro su održavali tu prednost preko Novaka i Trojka, ali u 25. minuti Koncul i Vukušić poravnavaju rezultat.

Do kraja poluvremena dogodio se mali pad koncentracije među Dabrovima i gosti su uspjeli s golom prednosti otići na odmor.

A tada na scenu stupa mladi varaždinski rukometni pogon predvođen duetom Tači -Vojnović,naravno, uz pomoć iskusnijeg djela ekipe. Igra se gol za gol, a do 39. minute gosti su preko danas odličnog Raguža otišli na +2 (18:20). 

Tada kao da se dogodio neki klik u glavama varaždinskih mladića i krenuli su na sve ili ništa u svom Graberju. Brzo su poravnali rezultat do 41. minute, a do 45. minute Vojnović, Tači i Levak vode Varaždin na +3 (25:22). Uzdrmalo je to gostujuće igrače koji su do tada većinom imali gol do dva prednosti. 

Pokušali su se gosti vratiti u život, ali iskusni Trojko to nije dopustio. Njegovim golom, ali i onim kapetana Vidačeka dvije minute prije kraja domaći su uspješno obranili stvorenu prednost i na kraju slavili s pet pogodaka razlike 29:25.

U redovima domaćina tri su igrača zabila pet golova - Dominik Novak, Matej Tači i Luka Trojko, dok je kod gostiju najraspucaniji bio Raguž s 9 postignutih pogodaka.

- Tvrda utakmica između dvije podjednake ekipe, s našim mladim dečkima odigrali smo dobro drugo poluvrijeme, mladi su iznesli teret, a posebno bih istaknuo Tačija i Vojnovića koji su se odlično snašli. Pokazali smo pravu borbenost i zajedništvo, to je ono što nam je donijelo pobjedu - rekao je pomoćni trener Dabrova, Vladimir Malner.

Dabrovi sljedeću utakmicu igraju na ponovno na domaćem terenu. U goste im dolazi Rudar.

- Da, dolazi nam neugodna ekipa Rudara, a svaka sljedeća utakmica za nas će biti borba za ostanak pa tako i ta. Pokušat ćemo se izboriti da ponovno igramo u Graberju gdje s ovakvom borbenosti poput današnje mogu reći da oni ne bi imali šanse. Zato idemo po novu pobjedu - zaključio je Malner.

GRK Varaždin - Spačva Vinkovci 29:25 (13:14)

GRK Varaždin

Baranašić, Meštrić 4 obrane, Črnila 1 obrana - Špruk 2, Pedić 3, Novak 5, Vojnović 3, Car, Divjak, Vidaček 4, Budinski, Artić, Tači 5, Levak 1, Trojko 5, Kaštelan 1,  

Spačva Vinkovci 

Stojanović 5 obrana, Rimac 2 obrane - Jurić, Maroš, Mažurana, Koncul 2, Ilić, Šaravanja 1, Vukušić 3, Antunović, Raguž 9, Mihaljević 1, Domagoj Smojver 5, Bolanča 1, Božić 1, Dominik Smojver 2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video