Vijesti / Sport

PORAZ U DERBIJU

BEZ ISPALJENOG METKA Varaždin poražen od Šibenika u lošoj partiji na Šubićevcu

BEZ ISPALJENOG METKA Varaždin poražen od Šibenika u lošoj partiji na Šubićevcu
Varaždinski.hr

U odlučujućoj utakmici jesenskog dijela prvenstva varaždinski je drugoligaš izgubio na gostovanju kod izravnog rivala Šibenika rezultatom 2:0. Golove su za domaće postigli mladi Marko Bulat i Prince Ampem.

Nastavlja se bodovna suša, ali i igračka kriza u redovima varaždinskog drugoligaša. Nogometaši Varaždina izgubili su na Šubićevcu od Šibenika i dopustili im da odu na 5 bodova prednosti s utakmicom manje. Šibenčanima su 2:0 pobjedu donijeli Bulat i Ampem.

Po ugodnom vremenu za igru u prvoj su minuti već do vodstva mogli domaćini. Na ubačaj Celića utrčao je Maleš, a gostujući vratar Ante Mrmić dobro je zaplivao. Nasreću po Varaždin, udarac Maleša otišao je pokraj gola, a domaći je igrač nastradao pri sudaru s Mrmićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postavio se Šibenik domaćinski od prvog sučevog zvižduka. Perkovićeva ekipa preuzela je inicijativu od samog početka i to okrunila u 20. minuti. 

Maleš i Ampem su na rubu šesnaesterca odigrali kratki dupli pas, ispali su Čelić i Bamidele, a mladi Marko Bulat poentirao je kraj nemoćnog Mrmića za vodstvo domaćina. Kao da se nakon toga još više nesigurnosti uvuklo u obranu Varaždina. Jednu dugu loptu poslala je šibenska obrana, Bamidele je išao vraćati golmanu glavom, a Mrmić je istrčavao na loptu. Nesporazum u komunikaciji doveo je samo do kornera za Šibenik jer je lopta otišla pokraj gola.

Prvu dobru priliku za goste imao je Leon Benko u 29. minuti. Lijepo mu je spustio Sačer glavom na rub šesnaesterca, Benko je bio u poziciji iz koje voli zabiti, ali njegov topovski udarac otišao je pokraj Labrovićevog gola. Još jednu atrakciju vidjeli smo u 33. minuti s druge strane. Opet je Bulat glavni akter - primirio je loptu prsima na dvadesetak metara i snažno tukao tik pored vratnice. Mogao je mladi Šibenčanin postati heroj u 35. minuti. Musa je odlično potegnuo po lijevoj strani, prošao kraj Bamidelea i zavrnuo prema petercu, tamo je na loptu natrčao mladi Bulat i grozno je zahvatio pa je njegov udarac nikakvom brzinom otišao u ruke Mrmića.

Imali su sreće Karačićevi izabranici u prvom dijelu jer je Perkovićeva momčad bila rastrčanija i bolja s više prilika, a na odmor se otišlo sa 'samo' 1:0. Imali su gosti čak 61% posjeda lopte, ali nisu uputili ni jedan udarac u okvir Šibenika.

Bilo je jasno kako Branko Karačić mora nešto mijenjati ako želi barem parirati protivniku, ali u nastavku se promijenilo samo ono što nije trebalo. Bulat je u 49. minuti pronašao samog Ampema u šesnaestercu koji je ostao zaboravljen, zahvalio se obrani gostiju i zakucao za 0:2. Najgori mogući start u nastavak za Varaždinskog drugoligaša.

Uzdrmalo je to goste koji su mogli do laganog debakla u 61. minuti nakon kornera. Snažno je trznuo Antunović, ali nije pogodio okvir. Ipak, uspjeli su se izvući iz krize varaždinski nogometaši i u 68. minuti stvoriti odličnu priliku. Benko je uposlio Vuka koji tuče direktno u Labrovića. No, to je bila i jedina opasnija situacija pred golom domaćina u drugom dijelu.

Bila je to dosta blijeda partija Karačićeve ekipe koja opet nije uspjela doći do tri boda. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Šibenčani su iskusno koristili svaki trenutak u kojem se moglo odugovlačiti, dok su nogometaši Varaždina pred sam kraj već jedva hvatali zrak.

- Vrlo tvrda i nervozna utakmica sa malo šansi. Oni nisu realizirali dvije stopostone prilike, a nismo ni mi. Primili smo golove iz individualnih grešaka naših veznih igrača i Šibenik je odnio veliku pobjedu. Bitno je da se nakon ovog poraza koncentriramo od, u ovom trenutku kvalitetnije ekipe, jer nas u zimskom roku čeka novo preslagivanje. A na proljeće slijedi grčevita borba za prvo mjesto - rekao je nakon utakmice Branko Karačić.

- Moram pohvaliti svoje igrače i čestitati im na odličnoj utakmici. Izdominirali smo Varaždin u svakom nogometnom elementu. Žao mi je da na 1:0 nismo zabili još koju šansu da rezultat bude uvjerljiviji. Nakon 2:0 malo smo se povukli i tražili brz izlaz kroz kontre, a do kraja smo lagano i mirno sačuvali rezultat do kraja utakmice - zaključio je strateg Šibenika, Borimir Perković.

Bilo kako bilo, Varaždin ima 19 bodova i nalazi se na 4. mjestu s 19 bodova, dok je Šibenik drugi s 24 boda i utakmicom manje od prvog Dinama II koji ima 25 bodova.

Šibenik - Varaždin 2:0 (1:0)
20' Bulat (1:0), 49' Ampem (2:0)
Gledatelja: 500
Suci: Dugandžić - Kraljević, Nimac

Šibenik (4-2-3-1)
Labrović - Blaić, Vukorepa, Pandža (81. Kendeš), Musa - Bulat , Roca - Maleš, Celić, Ampem - Antunović (71. Barišić)
Trener: Borimir Perković

Varaždin (4-2-3-1)
Mrmić - Bamidele, Stolnik, Čelić, Sambolec - Jertec, Golubar - Miklić, Sačer (81. Brlečić), Havelka (46. Vuk) - Benko
Trener: Branko Karačić

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video