Vijesti / Sport

DERBI 1. MŽNL

SVE JE SPREMNO Varteks ugošćuje Bednju, Holi i Nježić najavljuju utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati

SVE JE SPREMNO Varteks ugošćuje Bednju, Holi i Nježić najavljuju utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati
NK Varteks

Ove subote čeka nas derbi 1. MŽNL između neporaženog Varteksa i drugoplasirane Bednje iz Beletinca. Hoće li Bednja slomiti krila ‘Bumbarima’ ili će oni nastaviti letjeti saznat ćemo u subotu, a svoje viđenje tog susreta dao nam je dvojac zadnjih veznih – bivši igrač Olimpika iz Sarajeva Filip Holi i Varteksov borac Romano Nježić.

Pogled na vrh tablice Međužupanijske lige Čakovec Varaždin upućuje na jedno – Varteks i Bednja imaju apetita za plasman u rang više. ‘Bumbari’ su prvi s 29 bodova u 11 utakmica, dok im Bednja puše za vratom s 26 bodova. Lokalni derbi uvijek nosi svoju čar, a u gostujućim je redovima sve spremno za dolazak u Sračinec.

Bednja je protiv zaprešićkog Intera pokazala kako zajedničkim snagama mogu stvoriti opasnost i drugoj momčadi prvoligaša. U svojim redovima imaju mnogo dobrih pojedinaca, ali kako ističu, krasi ih timski duh. Jedna od spona kluba iz Beletinca je i ona iz sredine terena – njihov zadnji vezni, Filip Holi, koji je u svojoj karijeri nosio dresove bivšeg Varteksa, Podravine, mađarske Tatabanye i bosanskog Olimpika iz Sarajeva.  On u nogama ima mnogo utakmica poput ove pa mu derbiji nisu strani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Atmosfera u klubu je pozitivna, spremni smo za Varteks. Cijeli tjedan spremali smo se za njih. Čeka nas respektabilan protivnik - mnogi od njih mogli bi igrati i 3. ligu. Znam da nas čeka teška utakmica, ali ako damo sve od sebe mislim da ih se ne trebamo bojati jer možemo bez problema osvojiti bod ili sva tri. Naglašavam, za to trebamo biti pravi. Nas 11 startera, ali i ona 3 koja će ući s klupe, svi moramo biti na visokoj razini – jasan je Filip Holi iz redova Bednje.

Prva opasnost u protivničkim redovima je Varteksov duo u napadu – prekaljeni Veldin Karić i odlični Tihomir Šoštarić. No, sve kreće od vratara, pa preko obrane i veze sve do napada.

- Prema Kariću svi imamo veliki respect, znamo tko je on i što je postigao. Šoštarić je neugodan igrač, dribler, znamo njegove prednosti i mane, a posebno bih istaknuo i Danijela Vukovića koji je bio moj suigrač. Igrao sam i s Novoselcem koji je kvalitetan igrač, kao i s Bornom Radićem kojeg vrlo dobro poznajem. No, mislim da im dobro pariramo na tim pozicijama, naši igrači su prošli Varteksovu školu, neki su igrali i u Zavrču tako da smo im sigurno ‘al pari’, ako ne i bolji – zaključio je zadnji vezni momčadi iz Beletinca. 

Domaćini u ovom dvoboju iz kola u kolo pokazuju zašto su prvi pretendenti na plasman u viši rang. Pobjedom protiv Rudara (1:2) izborili su vrijedna tri boda, a sad je na rasporedu derbi protiv drugoplasiranog na tablici. Motivacije im nikad ne nedostaje jer na to ne mogu pomisliti kad u veznom redu imaju Romana Nježića koji je nabrijan na haklu ‘2 na 2’ u na obližnjem mu Štuku, a kamoli u ovakvoj utakmici.

- Protiv Pušćina i Rudara nismo bili kompletni zbog kartona i ozljeda, a Broz se još uvijek muči s prošlotjednom ozljedom pa je njegov nastup pod upitnikom. Juniori su uskočili u prvih 11 i odlično odradili te utakmice, zato nema straha. Za njih se ne bojim ako će startati i sutra jer je atmosfera u ekipi, ali i s trenerom, upravom, navijačima - odlična. Mislim da je to jedna lijepa sportska priča jer svi dišemo kao jedno. Očekujemo dosta naših navijača, ali očekujemo i brojne gostujuće navijače. Nadam se pravoj sportskoj atmosferi i utakmici od dvije najbolje ekipe u ligi. Na terenu će biti dvije ekipe koje vole igrati nogomet, daju puno golova, a malo primaju, pa mislim da će publika moći uživati – započeo je kapetan Varteksa, Romano Nježić. 

Popularni ‘Nježa’ bio je igrač Bednje iz Beletinca 2015. godine kad su ugostili Rijeku u prvom kolu Kupa te izgubili rezultatom 0:10. Ekipa se od tada promijenila, ali u njoj su još uvijek igrači koje kapetan Varteksa jako dobro poznaje. Na vratima ekipe je Sandro Medved, vezni red drži naš sugovornik Holi, dok je u napadu dobro znani Ante Kulji koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije.

- Bio sam član ekipe koja je igrala protiv Rijeke u Kupu, nažalost utrpali su nam 10 komada. Tako da poznajem dečke, pa njihov trener Saša Paska je moj ujak, tako da ih znam jako dobro. Ne bi izdvojio samo Medveda, Holija i Kuljija jer su oni dobra, kompaktna ekipa. No, nešto se pita i nas – dobro treniramo, spremni smo za tu utakmicu i idemo se dobro postaviti. Oni jesu dobri, ali mi smo tu domaćini, a tako ćemo se i postaviti. Uz podršku White Stonesa spremni smo zapapriti svakome – nastavlja vođa 'Bumbara’. 

Do kraja prvenstva ima još puno utakmica i sigurno je kako 3 boda iz derbija neće odlučiti konačnog pobjednika. No, uvijek je slađe pobijediti u derbiju, a neriješen rezultat nikog ne ostavlja zadovoljnim.

- Ne volim gubiti, pa bi bilo glupo reći da sam zadovoljan bodom. Idemo na pobjedu, a vjerujem i oni. Bod ne bi bio loš, ali ni dobar. Znam da se ova ekipa slaže za nešto više jer nam nije cilj tu kalkulirati i skupljati bodove već se dobro pripremiti za treću ligu u koju planiramo ući. Zato idemo po nova tri boda – jasan je Romano.

Iz Varteksa su poručili kako je sve spremno za utakmicu – osim dobre predstave na terenu, svi gledatelji mogu očekivati grah, ali i ‘vina i pive u hektolitrima’. Sprema se još jedno lijepo nogometno popodne u Sračincu.

- Pozivam sve navijače Varteksa, ali i navijače Bednje, kao i ljubitelje nogometa. Dođite u Sračinec, imat ćete priliku uživati u lijepoj nogometnoj predstavi u nogometnom okruženju. Napokon je prekinuta dominacija međimurskih klubova u ovom rangu natjecanja, pa dođite i podržite svoje. Zato u subotu, svi u Sračinec – zaključio je ‘Varteksov Gattuso’.

Derbi 12. kola 4. MŽNL ČK VŽ između Varteksa i Bednje na rasporedu je u subotu, 3. listopada, s početkom u 14 sati na terenu u Sračincu. 
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video