Vijesti / Sport

DO BODA S IGRAČEM MANJE

Varaždinci sustigli dva gola zaostatka i došli do boda u 'ludoj' utakmici

Varaždinci sustigli dva gola zaostatka i došli do boda u 'ludoj' utakmici
Foto agencija Sjever

Nogometaši Varaždina stigli su do prvog boda nakon dva prvenstvena poraza. Remizirali su sa Zadrom rezultatom 2:2, a valja istaknuti kako su cijelo drugo poluvrijeme igrali bez pocrvenjelog Benka. Pogotke su zabili Benko i Glavica.

Ugodno listopadsko popodne privuklo je na stadion 1000 gledatelja koji su mogli uživati u lijepoj nogometnoj predstavi. Nakon prvog poluvremena mnogi su ponovno zazivali smjenu trenera Mumleka, ali na kraju mogu biti zadovoljni s bodom iz ovog susreta. 

Obje su momčadi imale dosta prilika, tako da je izjednačen rezultat na kraju realan ishod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvu je priliku na utakmicu stvorio Varaždin, no to je u prvom poluvremenu bila rijetkost. Jertec je iz kornera dobro nabacio na prvu stativu, ali Senić puca preko gola. Samo dvije minute kasnije poveli su gosti. Maks Juraj Čelić odlično je spustio loptu za protivničkog igrača Repića koji sjajno puca s dvadesetak metara i dovodi Zadar u vodstvo.

Bio je to hladan tuš za domaće, ali pokušali su se izabranici Miljenka Mumleka vratiti u život. U 11. minuti stvorio si je prostor Črnko na lijevoj strani i pucao, ali njegov udarac odlazi daleko od gola. Osam minuta kasnije Črnko šalje odličnu loptu preko posljednjeg igrača obrane, Benko lijepo prima, ali puca direktno u gostujućeg vratara Bendera.

To je bila i posljednja ozbiljna prilika domaćih u prvom dijelu, tad je na scenu u potpunosti stupila gostujuća momčad. U 27. minuti sa sedamnaestak metara iskosa zapucao je Majić i dobro zatresao stativu. Nakon toga se igra malo smirila i Zadar je čekao pogrešku u domaćoj obrani. Istu je dočekao u 42. minuti.

Odlično je s lijeve strane gostujući veznjak ubacio u šesnaesterac gdje se najbolje snalazi Vlatko Blažević koji efektnim lobom matira svog bivšeg suigrača iz zaprešićkog Intera, Ante Mrmića.

Ulaskom u drugo poluvrijeme Mumlek se odlučio za dvostruku zamjenu. Igru su napustili Črnko i Težak, a ušli Kolarić i Glavica. Unijeli su živost i već u 49. minuti Varaždin je stigao do prvog pogotka. Nabacio je Jertec iz slobodnog udarca, a netko iz gostujuće obrane produžio je za Benka koji glavom s metra nema težak posao. No, Benko je pokazao preveliku želju za igrom i odgurnuo gostujućeg vratara pri čemu je zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

No, to nije pokolebalo domaće igrače već im je Benko pri izlasku dobacio ‘koju motivirajuću’ , a dečki su mu odgovorili izjednačujućim pogotkom u 51. minuti. Iskoristio je Dejan Glavica lošu procjenu Jurjevića, ubacio se ispred njega i zabio za erupciju oduševljenja na stadionu. Krenuli su tada Mumlekovi puleni u totalni juriš, a Zadrani su se s igračem više odlučili povući.

Mogli su se Zadrani vratiti u 62. minuti kad je Blažević ponovno došao u 1 na 1 situaciju s Mrmićem, ali pogodio je samo okvir gola. Uspjeli su se Zadrani oporaviti i ponovno preuzeti inicijativu, a najveću priliku za vodstvo promašio je ponovno Blažević. Odličan ubačaj s desne strane uputio je Petković, a Blažević je s 3 metra uspio pogoditi bivše rukometno igralište. Vlatko Blažević prometnuo se u tragičara utakmice. U 79. minuti nakon puno nespretnosti u domaćoj obrani dobio je serviranu loptu sedam metara od gola, ali i to je uspio promašiti.

U 80. minuti došlo je i do ozljede glavne sutkinje Sabine Bolić, ali nakon pružanja pomoći nastavila je s igrom. Opasno su živjeli nogometaši Varaždina u osamdesetoj minuti kad u dva navrata dobrim intervencijama Mrmić ostavlja izjednačeni rezultat.

Nekoliko trenutaka kasnije odlično je iz kontre zaprijetio Glavica, ali rezultat ostaje nepromijenje. Domaći mogu biti zahvalni Anti Mrmiću koji je pred sam kraj susreta imao par odličnih intervencija i tako sačuvao teško zasluženi bod.

- Čestitam igračima obje ekipe, publika je mogla uživati u susretu. Osim 4 pogotka, bilo je mnogo šansi s obje strane. Ostaje žal za nečim višim, ali mislim da moramo biti zadovoljni bodom iz Varaždina jer je njihova ekipa po meni najkvalitetnije u ligi - zaključio je strateg Zadra Krešimir Sunara.

- Imali smo dva različita poluvremena, skoro dvije različite utakmice. Nakon dva primljena goal uvukao se strah u igrače i iz tih komplikacija primili smo i drugi gol. Promjenom sustava i uvođenjem dva igrača uspjeli smo stići rezultat. Ostali smo bez Benka, ali uvedeni igrači pokazali su želju i povukli cijelu ekipu, ali nažalost nismo uspjeli doći do 3:2. Pokušavali jesmo, Zadar je čekao svoju priliku. Utakmica je za ljubitelje nogometa bila jako zanimljiva, ali vjerujem kako je našoj publici kao i meni bila jako stresna. Moram biti zadovoljan s 2:2 iako smo računali na pobjedu. - rekao je nakon utakmice Miljenko Mumlek.

Varaždin – Zadar 2:2 (0:2)
5’ Repić (0:2), 41’ Blažević (0:2), 49’ Benko (1:1), 51’ Glavica (2:2)
Gledatelja: 1000
Suci: Bolić (Zagreb) – Marić, Jović (oba Zagreb)

NK Varaždin (4-4-2)

Mrmić – Perković, Čelić. Senić, Martinaga – Težak(46. Kolarić), Jertec (c), Golubar, Črnko (46. Glavica) – Benko, Miklić (68. Sačer)

NK Zadar (4-4-2)

Bender – Surać, Jurjević, Iveljić (21. Jurić), Pranić – Majić (58. Petković), Lepinjica, Begić, Repić – Blažević, Župan(c)

 

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video