Vijesti / Sport

VARTEKSOV KUTAK

Želimir Orehovec pred Pušćine: 'Imamo male probleme, no od prve minute krećemo agresivno'

Želimir Orehovec pred Pušćine: 'Imamo male probleme, no od prve minute krećemo agresivno'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell; Varazdinski.hr

Varteks na domaćem terenu dočekuje Pušćine, a trener Bumbara Željko Orehovec poručuje: 'Ne prilagođavamo igru nikome'.

Momčad Želimira Orehovca ove sezone izgleda sjajno - nakon 9 odigranih kola drže prvo mjesto tablice, još uvijek ne znaju za poraz u ligi, a sve uz nevjerojatan omjer od 29 postignuta pogotka i samo 4 primljena.

Spomenimo da su i dva najbolja strijelca lige upravo Bumbari - Šoštarić s 9 pogodaka i Karić s jednim manjem. Sve to pozitivno utječe na ozračje u momčadi, što nam je u razgovoru potvrdio i sam Želimir Orehovec, koji nam je usput i otkrio kako teku pripreme za subotnji dvoboj kod kuće, gdje Varteks dočekuje Pušćine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dosad ostvareni rezultati sigurno su i više nego su očekivali i veliki optimisti. Još uvijek smo jedina neporažena ekipa i držimo sam vrh tablice. Do sada nismo imali nikakvih izostanaka zbog ozljeda ili kartona - započeo je popularni Orehek, kako ga od milja zovu navijači Varteksa.

Dobra igra, neuobičajene greške

Kako kaže, njegova momčad igra efikasan i dobar nogomet što dokazuje i broj gledatelja na utakmicama Varteksa, dok u momčadi nema nikakvih problema.

- U ekipi i oko nje vlada pozitivno ozračje i dat ćemo sve od sebe da to održimo u sljedećih 6 kola. Protiv Omladinca odigrali smo ne toliko lošu utakmicu, koliko smo pravili neuobičajene greške za nas u fazi obrane, a i nismo iskoristili dobre prilike kod 1:1 i 2:2 da tu utakmicu dobijemo. Domaćin je bio izuzetno agresivan i u dva smo navrata morali stizati negativan rezultat, ali u nogometu ponekad ne odlučuje samo kvaliteta i ne dobiva uvijek bolja ekipa.

No i taj bod koji su osvojili (ili još točnije 2 izgubili), ide na konto Bumbara i drži razmak pred pratiteljima, a već u subotu čeka ih nova borba za prvenstvene bodove.

- U subotu nam dolaze Pušćine i za njih se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Pušćine su na neki način iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva, a to znači da posjeduju kvalitetu. Gledao sam ih u par navrata i puno su kvalitetniji u fazi napada, dok su nešto slabiji u fazi obrane. No u pripremi za utakmicu ja se isključivo bavim svojom ekipom i ne prilagođavamo igru prema nikome. Igramo ono što nam daje dobru igru i donosi rezultat - siguran je u svoje zamisli i momčad Orehovec.

Promjene zbog problema

Otkrio nam je i da u 10. kolu neće moći računati na dvojicu standardnih igrača, ali već ima nekoliko ideja tko će uskočiti na njihovo mjesto.

- Po prvi puta u prvenstvu neću moći računati na standardnu ekipu jer će izostati kapetan Nježić zbog kartona te Šoštarić, koji je dobio slobodno zbog privatnih obaveza. Dakle, mali problemi, ali ja vjerujem da će naši mladi igrači koji će ih zamijeniti iskoristiti priliku i da se neće jako osjetiti njihovo neigranje. Samim time, morat ću malo promijeniti organizaciju igre, ali naravno da od prve minute moramo krenuti agresivno, nametnuti se igrom i vršiti stalni pritisak na njihov gol, te napraviti sve da ostvarimo pobjedu - odlučan je trener Bumbara.

Utakmica se igra pred domaćom publikom, a to će zasigurno biti jedan dodatni vjetar u leđa Bumbarima, što dobro i zna strateg Varteksa.

- Naravno da i na ovoj utakmici kao i na svakoj do sad očekujemo podršku navijača koja igračima puno znači i diže ih kad i ne ide sve kako smo planirali, a mi ćemo dati sve od sebe da im na podršku uzvratimo dobrom igrom, golovima i pobjedom - zaključio je Želimir Orehovec te još jednom uputio poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da bodre Bumbare u novom kolu, koje se igra ove subote na terenu u Sračincu s početkom u 15 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video