Vijesti / Sport

PO PREKID POSTA PROTIV ZADRA

Mumlek: 'Naša igra ne izgleda kao što bismo željeli, moramo popraviti neke stvari'

Mumlek: 'Naša igra ne izgleda kao što bismo željeli, moramo popraviti neke stvari'
Varazdinski.hr

Nogometaši varaždinskog drugoligaša dva kola ne znaju za bodove. Nakon domaćeg poraza protiv Dinama II (1:4), upisali su i poraz na gostovanju u Osijeku (3:0). Sad im u goste na krilima dvije pobjede dolazi Zadar.

Nogometaši Varaždina zaredali su dva ligaška poraza (Dinamo II i Osijek) te tako dopustili Šibeniku i Osijeku da im se pridruže na svojevrsnoj diobi prvog mjesta. Nije lako igračima, ali ni Miljenku Mumleku kojeg nestrpljiva varaždinska publika sve češće zna nagraditi kojom nogometnom lekcijom.

No, Mumlek je svjestan kako se neke stvari moraju popraviti te je odlučio porazgovarati s igračima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ekipa nakon ova dva poraza bila u krizi iz koje ne znam jesmo li još izašli. Nije to fizička, već psihička kriza i imali smo na početku tjedna jedan razgovor u svlačionici gdje smo pričali o stvarima koje nas muče. Nakon toga dečki su imali međusobno druženje, a jučer smo na treningu poradili na taktičkim kombinacijama koje ćemo pokušati odigrati u subotu - započeo je strateg Varaždina, Miljenko Mumlek.

Promjene u momčadi moraju se dogoditi kako bi se dogodile promjene u igri i to već u sljedećoj utakmici protiv Zadra

- Neki igrači koji dosad nisu igrali dobit će priliku protiv Zadra jer se nešto mora promijeniti u ekipi da bi vratili dobre rezultate. Jasno nam je da smo prokockali šansu kad smo imali 3 i više bodova prednosti ispred ostalih, ali prvenstva se ne rješavaju u derbijima ili na jednoj utakmici. Mi svoj cilj imamo, a to je prvo mjesto nakon 26 utakmica - jasan je trener Varaždina.

Zadar u Varaždin dolazi samo s bodom manje od Mumlekovih nogometaša, no trener prvog pretendenta na plasman u elitni rang hrvatskog nogometa ne podliježe pritisku, već traži rješenje za novu pobjedu.

- Mislim da ćemo malo promijeniti sistem igre, morat ćemo prihvatit rizik da visoko napadnemo protivnika. Mislim da ćemo igrati s dvije špice, ali od njih ću tražiti i angažman u obrani. Nadam se da ćemo pojačati agresivnost koja će na terenu donijeti rezultat - zaključio je Mumlek.

Utakmica 9. kola 2.HNL između Varaždina i Zadra na rasporedu je u subotu, 21. listopada, s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video