Vijesti / Sport

18. Karate Darfestu

Dorian Kalajdžija zlatni na karate turniru u Daruvaru, Mateo Jakopanec poražen u borbi za broncu

Dorian Kalajdžija zlatni na karate turniru u Daruvaru, Mateo Jakopanec poražen u borbi za broncu
Facebook Druga gimnazija Varaždin

Dorian i Mateo nastupili su u istoj kategoriji kadeta do 70 kliograma. Dorian je stigao do zlata dok je Mateo, nažalost, izgubio borbu za brončano odličje...

 

Učenici Druge gimnazije Varaždin Dorian Kalajdžija i Mateo Jakopanec, kao članovi Karate kluba Međimurje, nastupili su ovog vikenda na jakom međunarodnom karate turniru u Daruvaru.

Riječ je o 18. Karate Darfestu koji je ove godine okupio 564 natjecateljice i natjecatelja iz 56 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Češke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dorian i Mateo nastupili su u istoj kategoriji kadeta do 70 kliograma. Dorian je stigao do zlata dok je Mateo, nažalost, izgubio borbu za brončano odličje. Dorian je odlično otvorio turnir pobjedom protiv Antuna Vujevića, člana Mladosti iz Ivanić Grada. Pobijedio je rezultatom 4:1. Nakon toga pobijedio je Augustina Moškuna iz Karate kluba Karlovac 1969. Dorian je slavio prekidom nakon vodstva 8:0. U finalu je susreo s jednim od ponajboljih boraca u Hrvatskoj Leom Lazarom iz karate kluba TAD Rijeka, inače pobjednikom brojnih međunarodnih turnira te sudionikom posljednjeg svjetskog prvenstva za kadete. Dorian je do pobjede i zlata stigao rezultatom 2:1.

Mateu je malo nedostajalo da također uzme odličje. Nakon uvodne pobjede nad Filipom Šariće iz Ictusa u polufinalu gubi od Lazara. U borbi za broncu porazio ga je Lovro Lenac iz Zameta. Ovo je bila jedna od posljednjih provjera za Doriana i Matea prije Prvenstva Hrvatske za kadete koje će se sredinom studenog održati u Rijeci.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video