Vijesti / Sport

BRILJIRALE!

Hrvački klub Ludbreg uspješan na državnom prvenstvu: Iva Gerić i Marta Busija osvojile zlato

Hrvački klub Ludbreg uspješan na državnom prvenstvu: Iva Gerić i Marta Busija osvojile zlato
Hrvački klub Ludbreg

120 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba prezentiralo je svoja umijeća, a među njima i pet ludbreških predstavnika...

Ludbreška sportska dvorana u subotu je ugostila najbolje hrvatske hrvačice i hrvače slobodnim stilom u uzrastu kadetkinja i kadeta te mađih seniorki i seniora ( U23 ).

120 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba prezentiralo je svoja umijeća, a među njima i pet ludbreških predstavnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ženskoj konkurenciji Ludbreg je dobio dvije državne prvakinje.

U uzrastu kadetkinja Iva Gerić u kategoriji do 61 kilogram, bila je uvjerljiva te u finalnom meču pobijedila protivnicu iz zagrebačkog Herkula tehničkim tušem, rezultatom 10:0. Istim rezultatom završilo je i finale u uzrastu mlađih seniorki do 59 kg, gdje je naša Marta Busija bila bolja od predstavnice Petrinje.

U muškom dijelu kod kadeta ponovo je oduševio David Čurila u kategoriji do 65 kg, koji senzacionalno ulazi u finale, nanizavši tri pobjede. Između ostalih i protiv podravkaša Verčevića, koji je u prvom kolu izbacio našeg drugog predstavnika u ovoj kategoriji, Lea Petrića.

U finalnom meču protiv reprezentativca Prihistala iz HK Bistra, David je također odlično počeo i poveo 2:0, ali u nastavku iskusniji protivnik preuzima kontrolu nad mečom i pobjeđuje.

Bez obzira na to, srebna medalja odličan je rezultat za Davida u jednoj od najzahtjevnijih kategorija na ovom prvenstvu. U uzrastu mlađih seniora imali smo predstavnika u kategoriji do 79 kilograma.

Dražen Oršuš također je postao viceprvak države sa pobjedom i porazom. Jedini bolji od njega bio je predstavnik iz Sesvetskog Kraljevca u borbi gdje je Dražen furiozno krenuo i poveo, ali jedna neopreznost bila je dovoljna iskusnom protivniku da napravi kontru i tušira našeg hrvača.

Treneri Darko Frankol i Ignac Horvat, koji su vodili ekipu, svakako mogu biti zadovoljni prikazanim hrvanjem i ostvarenim rezultatima.

Organizacija, pod paskom predsjednika Dulikravića, koji je na ovom natjecanju bio i u ulozi delegata, bila je na standarno visokom nivou, a cijela je priredba protekla u fer,korektnom i sportskom ozračju.

U lijepom talijanskom gradu Ravenni s druge strane Jadrana, ove nedjelje  održao se krasan turnir mlađih uzrasta od 6 do 15 godina. Ivan Bačani kategorija 38 kg uzrast U9, pobjednik u sve 4 borbe i prvo mjesto.

U iznimno dinamičnom, teškom i neizvjesnom finalu do zadnje sekunde pobijedio odličnog domaćeg predstavnika na bodove 5:4.

Rene Dulikravić kategorija do 34 kg, U12, prvo mjesto, 4 sjajne pobjede, posebno u finalu sa dva atraktivna zahvata; suplexa (uvinuće).

Florijan Varović kategorija do 38 kg , U12, 30 hrvača u kategoriji. ..peto mjesto. 3 krasne pobjede i dva poraza, svejedno odličan nastup.

Sandra Besek, 63 kg, U15, jedan poraz u borbi protiv solidne talijanske predstavnice dobro poznate Rovereto škole, koju je dominirala i neupitno bila bolja, prvu rundu dobila 6:0.

U drugoj rundi Sandri se događa jedna čisto mala tehnička pogreška koju protivnica koristi i meč odvodi u svoju korist. Svejedno svaka pohvala za prikazan trud i zalaganje te hita naprijed velikim koracima.

Marta Besek, 63 kg, U15, tri pobjede i jedan poraz u polufinalu na bodove. U borbi za broncu bila vrlo uvjerljiva tehničkim tušem 10:0, a istu protivnicu pobjedila je u grupi sa 8:1.

Mladen Bačani bio je voditelj ekspedicije te ogromna podrška i potpora u svakom pogledu te je i on svakako zaslužuje medalju, a ekipu je vodio trener Krešo Horvat.

U subotu, 20. listopada, kad počinje megaspektakl u Budimpešti, svjetsko seniorskoj prvenstvo. Karte su rasprodane, a spektakl zagarantiran.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video