Vijesti / Sport

PRIZEMLJENJE U KUSTOŠIJI

Preokretom u drugom poluvremenu Kustošija zasluženo slavila protiv lošeg Varaždina

Preokretom u drugom poluvremenu Kustošija zasluženo slavila protiv lošeg Varaždina
Varazdinski.hr

Varaždinski je drugoligaš doživio prvi prvenstveni poraz. Na gostovanju u Kustošiji izgubili su protiv istoimenog domaćina rezultatom 2:1 (0:1), a pogodak je za goste postigao Leon Benko.

U tvrdoj i teškoj utakmici pred 400-tinjak gledatelja od čega stotinjak gostujućih, Varaždin je zasluženo upisao prvi prvenstveni poraz. Bolji su ovaj put bili momci iz Kustošije uz veliku pomoć gostujućih igrača. Loša je bila varaždinska obrana kroz cijelu utakmicu, a ovaj su poraz 'okrunili' Senić i Mrmić čije su pogreške koštale Varaždin.

Od samog početka veću su želju pokazali domaćini. Već u drugoj minuti nakon opasnog kornera Cmrečnjak tuče glavom iznad grede da bi dvije minute kasnije domaćini zatresli Mrmićevu mrežu. Kovačić je lijepo pronašao Šimunića koji produžuje za Ljubanovića, a ovaj mladac lagano poentira pokraj Mrmića. No, prema mišljenju pomoćnog suca Ljubanović je bio u nedozvoljenoj poziciji te se igra nastavila s početnim rezultatom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo četiri minute kasnije zaprijetio je i Rašić udarcem izvana, ali siguran je gostujući vratar. Nakon deset užurbanih minuta uslijedilo je 20 minuta ničega, kao da su i jedni i drugi odlučili 'povući ručnu', a nakon toga po prvi su puta zaprijetili i nogometaši Varaždina. Črnko je izvrsno pronašao Benka koji s ruba šesnaesterca gađa preko obližnjeg restorana sve do glavne ceste.

Već u sljedećem napadu mogli su domaćini kapitalizirati terensku nadmoć. Danas odlični Ljubanović glavom je u priliku izbacio Kovačića čiji poluvolej s petnaestak metara odlazi pored lijeve vratnice. Odgovorili su gosti brzom tranzicijom preko Jerteca i Bamidelea koji centaršutom gađa Benka, no njegov udarac sigurno kroti Borna Žitnjak.

Kao luster visjela je obrana gostiju u prvom poluvremenu, ali domaćini nisu uspijevali zabiti. Kazna ih je stigla u 39. minuti kad nakon nepotrebnog prekršaja na sredini terena ubacuje Perković, Čelić na petercu spušta za iskusnog Benka koji probija domaćeg vratara za vodstvo Varaždina.

Uzdrmalo je to do tada dominantnu igru Kustošije, ali uspjeli su se domaćini vratiti na kolosijek, no na odmor se otišlo s vodstvom Varaždina.

Denis Bezer očito je znao koji su problemi njegove momčadi te ih je odlično posložio u drugom poluvremenu. Mumlek je na poluvremenu uveo Kolarića umjesto Črnka, ali ni svježi Kolarić nije donio potrebnu dozu svježine u gostujuće redove. Još su uvijek dominaciju imali domaćini, ali što obranama Mrmića, što lošom realizacijom domaćini držali su vodstvo Mumlekovi puleni.

Preokret se dogodio u posljednjih 15 minuta. Zaredale su se greške u domaćoj obrani, ali krucijalna je bila ona Mateja Senića koji promašuje loptu te tako izbacuje u priliku Kolegu koji bez problema poravnava rezultat. Nakon toga krenuli su igrači Kustošije još jače, a njihova dobra igra u današnjem susretu došla je na naplatu u 86. minuti.

Duga lopta po desnom izazvala je vratara Mrmića koji je odlučio istrčati s gola. To se pokazalo katastrofalnim jer je brži od njega bio Čakarun koji spretno upućuje parabolu koja odsjeda u golu za, moramo reći zasluženu pobjedu gostiju.

- Od prve minute vidjelo se kako ovo ne će biti dobra utakmica za nas. Domaćini su bili bolji od samog početka, a i ova vrućina očito je loše utjecala na moje igrače. Uspjeli smo prvi zabiti i imali povoljnu situaciju, ali dvije individualne greške koštale su nas bodova. Početnička pogreška Senića i nesporazum u komunikaciji između obrane i Mrmića dovele su do našeg poraza. Idemo probati pobijediti protiv Međimurja u Kupu, a onda nas čeka Solin. Još smo uvijek vodeći i ovo je samo početak sezone - rekao je nakon utakmice Miljenko Mumlek.

Kustošija - Varaždin 2:1 (0:1)
39' Benko (0:1), 75' Kolega (1:1), 86' Čakarun (2:1)
Gledatelja: 400
Suci: Bešker (Solin) - Vidović (Split), Ćatipović (Split)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video