Vijesti / Sport

POTOP U ELCHEU

Katastrofa Hrvatske nogometne reprezentacije na početku Lige nacija

Katastrofa Hrvatske nogometne reprezentacije na početku Lige nacija
Igor Kralj/PIXSELL

Znali smo da Španjolci 15 godina nisu izgubili kod kuće, da imaju reprezentaciju koja je tri puta skuplja od naše, no ovaj rezultat nismo mogli ni sanjati.

Ovoga smo ljeta uživali u pothvatu Hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, no večerašnju utakmicu sa Španjolskom bilo je teško gledati.

Vatreni su u prvom kolu Lige nacija u Elcheu izgubili sa 6:0 i to je najteži poraz Hrvatske u povijesti!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izabranici Zlatka Dalića još su i dobro otvorili utakmicu, Santini i Perišić imali su dobre prilike koje nisu iskoristili. No, vatreni su onda sasvim stali i gotovo da se nisu vidjeli na terenu, a Španjolci su neumorno trpali mrežu neraspoloženog Lovre Kalinića koji je usput postigao i autogol. Golove su zabili Saul (24), Asensio (33), Kalinić (ag. 35) Rodrigo (49), Ramos (57) i Isco (70).

Znali smo da Španjolci 15 godina nisu izgubili kod kuće, da imaju reprezentaciju koja je tri puta skuplja od naše, no ovaj rezultat nismo mogli ni sanjati. Neugodan poraz svjetskih doprvaka odjeknut će nogometnim svijetom.

Najteži poraz Hrvatske do večeras dogodio se u 2009. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tada je reprezentacija koju je vodio Slaven Bilić na Wembleyju izgubila od Engleske s 5:1. Englezi su nas 2008. svladali s 4:1, a istim rezultatom izgubili smo od Slovačke 1994. u prijateljskoj utakmici.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video