Vijesti / Sport

UTRKA

Natjecatelji iz cijele Hrvatske natjecali su se u subotu na Ravna gora trailu, a u najtežoj kategoriji pobjedu su odnijeli Sanjin Vučan i Ivančica Jež

Natjecatelji iz cijele Hrvatske natjecali su se u subotu na Ravna gora trailu, a u najtežoj kategoriji pobjedu su odnijeli Sanjin Vučan i Ivančica Jež
SRD 315 Sjeverozapad

Prekrasna priroda Ravne gore, pitoreskna sela na njezinim obroncima te jezero i dvorac Trakošćan ovog su vikenda bili kulisa utrke Ravna gora trail 2018 koja je 6. kolo Kontinen Trail lige.

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan ove su subote ugostili 157 natjecatelja iz Hrvatske i susjedne Slovenije, na šestom izdanju utrke Ravna gora trail 2018, koju je organizirao varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad.

Na utrci koja je start i cilj imala ispred Filićevog doma na Ravnoj gori u najtežoj kategoriji pobjedu su odnijeli Sanjin Vučan i Ivančica Jež, dok su pobjednici kraće utrke Dragan Štakić i Marta Grubić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prekrasna priroda Ravne gore, pitoreskna sela na njezinim obroncima te jezero i dvorac Trakošćan ovog su vikenda bili kulisa utrke Ravna gora trail 2018 koja je 6. kolo KontinenTrail lige.

Cijela liga se sastoji od 8 trail utrka u centralnoj Hrvatskoj. Svako kolo sastoji se od po dvije utrke, odnosno dvije dužinske kategorije, duža staza i kraća staza.

'Velika' utrka bila je duga 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili 'malu' utrku koja je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Nakon starta ispred Filićevog doma natjecatelji su trčali najljepšim predjelima Ravne gore. Staza ih je nakon starta vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Potom je slijedio uspon na suprotni greben po 'Babicama' i povratak do Filićevog doma.

Ovdje su utrku završili natjecatelji 'male' utrke. 49 natjecatelja s 'velike' nakon doma se spustilo lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan, napravilo krug oko jezera i istim putem se vratilo do cilja u Filićevom domu.

U ženskoj konkurenciji na 'velikoj' utrci pobijedila je Ivančica Jež. Drugo mjesto osvojila je Irena Smojver, dok je treća bila Varaždinka Vanja Bojanić.

Među muškarcima najbrži je bio Sanjin Vučan, koji je stazu od 28km i 1300 m uspona savladao za 2:35:01. Drugo mjesto pripalo je Srećku Vrčeku iz Varaždina dok je treći bio Marko Rajković.

Najbolja u ženskoj konkurenciji na „maloj“ utrci bila je Marta Grubić. Drugo mjesto osvojila je Eva Ocvirk, dok je treća bila Tamara Moguljak.

Za 1:07:33 Dragan Štakić je savladao stazu dužine 13km i 600m uspona te tako osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji 'male' utrke. Drugo mjesto osvojio je Petko Drakulić, dok je treći bio Dado Sobota.

Održavanje utrke Ravna gora trail 2018 pomogli su Turistička zajednica Varaždinske županije, Turistička zajednica grada Lepoglava, Parkovi d.d. Varaždin, Bomark d.o.o., Hotel Trakošćan, Zajednica športskih udruga grada Varaždina, Lepi Dečki Brewery i fitness klub Gibi Gib.

Za sigurnost natjecatelja na stazi za vrijeme utre brinuli su HGSS stanica Varaždin.

Cjelokupni rezultati mogu se pogledati na www.stotinka.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video