Vijesti / Sport

GIMNASTIKA

VIDEO Europsko prvenstvo: Naš Filip Ude sjajan na konju s hvataljkama izborio finale

VIDEO Europsko prvenstvo: Naš Filip Ude sjajan na konju s hvataljkama izborio finale
Davor Javorovic/PIXSELL

Finale je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16:05 sati. Sretno Filipe!

U najvećem gradu Škotske, Glasgowu, od četvrtka 9. kolovoza na rasporedu je Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici za muškarce. Naš Međimurec Filip Ude odlično je izveo vježbu na konju s hvataljkama dobivši ocjenu 14.766.

32-godišnji Čakovčanin za svoju vježbu na konju s hvataljkama dobio je ocjenu 14.766 što je bila četvrta najbolja ocjena. Nakon nastupa nije krio zadovoljstvo nastupom. 'Nakon dugo vremena ušao sam u finale Europskog prvenstva i osjećaj je odličan. Najavio sam da ću napraviti vježbu od početka do kraja i u tome sam uspio. Iako su me mnogi otpisali dokazao sam kako sam još tu i da se uz uporan rad može napraviti rezultat', ispričao je Ude.

Zadovoljan je što je ponovno među svjetskom elitom jer i u finalu Svjetskog prvenstva uvijek je barem šest, ako ne i sedam Europljana. Stoga se i smotra Starog kontinenta može računati i kao natjecanje koje je uz bok Svjetskom prvenstvu. Osim na konju s hvataljkama, Ude je u sklopu nastupa hrvatske gimnastičke reprezentacije morao odradio i nastup na tlu, preči i karikama. Kazao je kako je to na kraju ispalo odlično jer su mu te sprave pomogle savladati nervozu i tremu i kada je bio red na konju s hvataljkama osjećao se opuštenije.

Zanimljivo je da četvrto mjesto na kvalifikacijama dijeli s još jednim Hrvatom, Robertom Seligmanom. Naime, i Osječanin je dobio identičnu ocjenu. 'Imali smo istu početnu, na kraju i konačnu ocjenu. Suci su tako ocijenili i osobno bih volio da se to ponovi i u finalu', poručio je Ude. Nastup među osam najboljih, kaže, odradit će isto kao i kvalifikacije, dakle bez stvaranje nekog pritiska. Izborenim finalom zadovoljni su i u stručnom stožeru najboljeg sportaša Čakovca i Međimurja.

Treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja za kvalifikacije su se odlučili za tzv. trening vježbu i ispalo je kako su pogodili. 'Filip je bio pod pritiskom. Na svakom elementu kojeg je radio se to vidjeli, ali nakon završetka vježbe uspio se osloboditi tog pritiska. To je dobro za njega jer će, ne samo nastavak natjecanja, već i nastavak sezone moći puno lakše odraditi jer je prošao tu psihičku barijeru', izjavio je trener Vukoja koji za finale nije želio dati nikakvu spektakularnu najavu. 'Nije se bilo lako vratiti u formu u sezoni u kojoj je bilo kikseva, ali smo na dobrom putu i optimistični smo', poručio je Vukoja. Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u nedjelju 12. kolovoza u 16:05 sati po hrvatskom vremenu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video