Vijesti / Sport

ZAKULISNE IGRE

HNS o Zlatku Daliću: 'Nema priče da će mu netko raditi iza leđa'

HNS o Zlatku Daliću: 'Nema priče da će mu netko raditi iza leđa'
Pixsell/Vjeran Žganec Rogulja

Odjednom iz Hrvatske, ali i iz susjedne BiH - samo riječi hvale za Dalića, kao da se iza kulisa nogometnog jedinstva zapečaćenog srebrom ništa ne događa.

Srebrni izbornik Zlatko Dalić u ovim trenucima važe: ostati u Hrvatskoj ili otići? U razgovoru za RTL potvrdio je da želi čistu situaciju i da zna da ga nitko opet neće ići smjenjivati.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker o svemu zasad šuti, no zato drugi čovjek HNS-a kaže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vjerujte da smo apsolutno jedinstveni kad je u pitanju potpora izborniku, svi. Nema priče niti bilo kakve da će mu netko raditi iza leđa, naprotiv... - kaže Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik HNS-a.

No, da mu se radilo iza leđa rekao je upravo Dalić. Nakon priprema u Americi, i poraza od Perua, neki su ga smjenjivali, čak o tome i igrače ispitivali, što ga je posebno zaboljelo. Šuker je i tada šutio, a kroz što je Dalić prolazio progovorio je jučer i za RTL.    

- Ja ne bih sebe volio dovesti u situaciju da opet za mjesec, dva mislim jel netko radi ovo ili ne. Ako ja radim otvoreno pošteno, očekujem i od druge strane da me se poštuje i cijeni, da ne moram dok radim razmišljati što se događa iza mojih leđa. želim izbjeći tu situaciju - rekao je za RTL. 

Kao Dalićev protivnik spominjao se Zdravko Mamić. On sad iz Međugorja, tvrdi da je to laž i moli da Dalić ostane izbornik. Zamjera mu ipak što se nakon Rusije nije zahvalio HNS-u.

- Kada se spominje ta Amerika, to nije istina, bili su svi članovi izvršnog odbora pa neka netko kaže, ako je istina to što se govori - Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a

Dalić s HNS-om ima ugovor još dvije godine. Da treba ostati ne dvoje ni ostali hrvatski sportaši.

- Bilo bi mi krivo da poslije ovakvog uspjeha ode, kao i svakom navijaču, ali on najbolje zna što želi i što hoće - komentira Igor Vori, bivši hrvatski rukometni reprezentativac.

Uz aktualnog izbornika je i bivši nogometni reprezentativac Robert Jarni.

-'Čovjek je pokazao što zna, šta može, doveo do finala..'

Nakon Zagreba i Varaždina, izborniku Daliću se sutra u Livnu sprema još jedan doček. Možda mu nakon toga, bude sve jasnije. I ako ode ili ostane - on je najuspješniji hrvatski trener u povijesti. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video