Vijesti / Sport

PRIJATELJSKA UTAKMICA

VARAŽDIN - DINAMO Minimalni poraz domaćina. Igralo se povodom 17. obljetnice Đelacove pogibije

VARAŽDIN - DINAMO Minimalni poraz domaćina. Igralo se povodom 17. obljetnice Đelacove pogibije
Varazdinski.hr

Povodom 17. godišnjice smrti predsjednika NK Varteksa i člana izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Anđelka Herjavca, na stadionu Varteksa odigrana je prijateljska utakmica između aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Dinama i drugoligaša Varaždina.

Pred otprilike 2500 gledatelja odigrana je pripremna prijateljska utakmica između drugoligaša Varaždina i aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Dinama. Zasluženo su slavili 'Modri' pogotcima Hodžića i Perića, dok je za domaće poentirao kapetan Jertec.

Prije same utakmice okupljeni su velikim pljeskom pozdravili srebrnog izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića koji je obitelji pokojnog predsjednika Herjavca uručio dres Hrvatske s potpisima svih reprezentativaca, dok je kapetan Dinama Danijel Zagorac uručio dres s brojem 10.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, hrvatski je izbornik i primio dva poklona – dres sa simboličnim brojem 14, brojem utakmica koje je Dalić odradio na klupi reprezentacije, ali i brojem reprezentativaca poniklih u redovima Dinama. U ime NK Varaždin, predsjednik Stjepan Cvek uručio mu je sliku varaždinskog slikara Roberta Garafolića.

Što se same utakmice tiče, 'pravu' premijeru su pod svijetlima reflektora varaždinskog stadiona imali novopridošli Mrmić na vratima, Perković na desnom boku, Brezovec na sredini terena te Črnko na desnom krilu.

Već na samom početku aktualni je hrvatski prvak preuzeo inicijativu. U 2. minuti nakon neopreznog starta Perkovića iz slobodnog udarca oštro je ubacio Knežević, ali Perić tuče visoko iznad gola.

Deset minuta kasnije Dinamo je poveo. Nakon velike greške posljednjeg igrača obrane Varaždina, Maksa Čelića, lopta dolazi u noge Fiolića na vrh šesnaesterca, on upošljava Hodžića koji nema težak posao i u 1 na 1 situaciji matira Mrmića.

Izabranici Miljenka Mumleka pružali su solidan otpor s obzirom na ranu fazu priprema, a u 17. minuti mogli su i do izjednačenja. Nakon odlične lopte sa sredine terena u dobroj se situaciji mogao naći Golubar, no nije uspio kvalitetno primiriti loptu. Nakon nekoliko trenutaka i to mu je pošlo za nogom, zatim je uposlio Drožđeka koji šalje loptu tik pored lijeve vratnice vratara Zagorca.

Nakon toga Dinamo nastavlja s dominacijom te u 27. minuti umalo dolazi do vodstva. Iz četvrtog pokušaja na utakmici Knežević je uspio biti opasan. Nakon nekoliko protuavionskih projektila dobro je pogodio loptu te dobrim udarcem uzdrmao gredu.

Četiri minute kasnije ponovno velika greška u obrani Varaždina. Senić na trenutak gubi kontrolu nad loptom, a to jako dobro iskorištava Hajrović koji se sjurio prema Mrmiću. Međutim, izbacio se na desnu nogu i pucao direktno u zaposlenog Mrmića.

Ipak, na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom. Nakon skraćenog kornera u 39. minuti Brezovec odlično pronalazi Jerteca koji glavom šalje loptu iza vratara Zagorca.

Ulaskom u drugo poluvrijeme oba su trenera odlučila unijeti malo svježine na teren, a petnaest minuta kasnije na teren je poslana i druga garniture ‘osvježenja’.

Najopasniji pojedinac u nastavku utakmice bio je svakako Amer Gojak. Prvo je u 49. minuti uzdrmao Mrmićevu vratnicu,da bi u 76. minuti sjajno opalio s dvadesetak metara, ali na njegovu nesreću lopta je odsjela na gredi.

Ipak. u 50. minuti gosti su poveli pogotkom Perića nakon dobre povratne lopte Hajrovića. Mrmić je bio nemoćan.

Dvije minute prije kraja na udarac Olma loše reagira rezervni vratar Gavranović, ali iskupio se odličnom reakcijom u 1 na 1 situaciji s prezimenjakom Gavranovićem nekoliko trenutaka kasnije. 

Nakon toga utakmica je mirno privedena kraju.


- Mi smo puno kombinirali, ne samo danas, nego i u srijedu. U utorak će na terenu biti drugi igrači, možda i netko iz današnje utakmice. Čestitam objema ekipama koje sup o dosta sparnom vremenu pružili solidnu utakmicu. Varaždin je kvalitetna momčad koja u svakom trenutku zna što hoće na terenu i pružili su dobar otpor – kratko je zaključio Nenad Bjelica.

- Ovaj tjedan odigrali smo tri utakmice, moram biti zadovoljan. Protiv Dinama nije lako, vidjeli smo naše slabosti, ali i dobre strane, no sve to znamo. Analizu raditi ne možemo jer je to utakmica kakva je – treća u tjednu, motivacija igrača Dinama je drukčija. Nadamo se da ćemo do kraja priprema uspjeti posložiti svoje redove i krenuti u prvenstvo. Čestitke Dinamu na pobjedi i želim im svu sreću već u utorak – rekao je strateg Varaždina, Miljenko Mumlek.

NK Varaždin - GNK Dinamo: Koga smo sve ulovili na terenu i na tribinama NK Varaždin - GNK Dinamo

NK Varaždin - GNK Dinamo 1:2 (1:1)
12’ Hodžić (0:1), 39’ Jertec (1:1), 50’ Perić (1:2)
Suci: Slunjski - Fajfarić, Hantak
Gledatelja: 2500


NK Varaždin (4-2-3-1)
Mrmić(60. Gavranović) - Bamidele, Ćelić(46. Stolnik), Senić(75. Kulenović), Perković(75. Sambolec) - Brezovec(60.Vuk), Jertec(60. Kolarić) - Drožđek, Golubar(46. Težak), Črnko(46. Glavica) – Sačer(60. Havelka)

GNK Dinamo (4-2-3-1)
Zagorac (46. Jurić) - Lecjaks, Rrahmani, Perić, Moharrami (46. Theophile) - Knežević, Šunjić(59. Olmo) – Menalo(59. Marin), Hajrović(59. Šitum),, Fiolić(46. Gojak) – Hodžić(59. Gavranović)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video