Vijesti / Sport

SRCE VATRENO

ZLATKO DALIĆ O vjeri u Boga: 'Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice'

ZLATKO DALIĆ O vjeri u Boga: 'Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice'
Igor Kralj / PIXSELL

- Zahvalim Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je iznimno važna - rekao je Dalić.

 

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, malokome je to promaklo, često u svojim izjavama spominje Boga i vjeru. Dok nekima to smeta, drugi vjeruju da u vjeri Dalić pronalazi i snagu koju prenosi na svoju momčad.

U intervjuu Glasu koncila koji je dao prije nešto više od pola godine, u adventsko vrijeme, Dalić je otvoreno govorio o svojem odnosu prema vjeri, za koju je rekao da mu je iznimno bitna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iz Livna sam, katoličkoga kraja. Kuća mojih roditelja prva je do crkve kraj franjevačkoga samostana na Gorici. Prije su bila drukčija vremena, no ministrirao sam još kao dijete, rado sam išao na misu, majka me učila i usmjeravala k vjeri. Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je iznimno važna - rekao je Dalić.

Dao je i svoje viđenje materijalne i duhovne strane života.

- Gledajući globalno, promatra se profit, zarada, no takav je današnji svijet. Ljudske su brige zemaljske, i s njima se radi opstanka treba nositi. No kad se čovjek smiri i ostane sam pred nekom odlukom, tada se pozove na Božju pomoć.

Smireni izbornik kazao je da najviše voli mir i tišinu.

- Volim mirnoću. I kad slušam glazbu, riječ je o laganoj, opuštajućoj glazbi. Odgovaraju mi mir i tišina u trenucima odmora. Ne volim ni veliki glamur. Čak i ovo što se događa oko mene nije mi baš najugodnije, no ne mogu izbjeći obveze i raditi selekciju novinara. Prije me veselilo i ispunjavalo nastupati u medijima, ali više mi odgovaraju vatra u kaminu i mir u varaždinskom domu - rekao je Zlatko Dalić, Varaždinac iz Livna.

Cijeli opširan intervju iz prosinca 2017. godine možete pročitati u Glasu Koncila.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!