Vijesti / Sport

USPJEH

NADLJUDSKI NAPOR Karla Čović nakon trostrukog ultra triatlona: 'Za vrijeme utrke biciklist me pokosio, no nisam se predala! Iduće godine želim biti prva'

NADLJUDSKI NAPOR Karla Čović nakon trostrukog ultra triatlona: 'Za vrijeme utrke biciklist me pokosio, no nisam se predala! Iduće godine želim biti prva'
Privatna arhiva

Varaždinka Karla Čović proteklog je vikenda odradila utrku za najizdržljivije - trostruki ultra triatlon. Dojmovi su uistinu impresivni...

Varaždinka Karla Čović proteklog je vikenda po treći puta uspješno svladala trostruki ultra triatlon, natjecanje koje se održalo u austrijskom mjestu Rogner Bad Blumau. Pritom je postigla izniman uspjeh - osvojila je drugo mjesto!

Vezana vijest:

Karla Čović triatlon ZA NAJIZDRŽLJIVIJE Karla Čović osvojila drugo mjesto na trostrukom ultra triatlonu u Austriji!

 

- Priprema su bile teške, svakodnevni naporni treninzi u trajanju do 12 sati, uzimala sam godišnji na poslu za trening - prepričava Karla nakon utrke koja je, kaže, odlično krenula.O zahtjevnosti utrke dovoljno je iznijeti podatke: ova trostruka Ironman distanca sastoji se od 11,4 kilometara plivanja, 540 kilometara bicikla i naposljetku 126,6 kilometara trčanja!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovaj sam put plivala u neoprenskom odijelu i doslovce rasturila plivanje s vremenom 3.44.39. Nakon toga je na redu bila biciklistička dionica od 540 kilometara. Staza je bila poprilično zahtjevna, budući da je cijeli dan i noć padala kiša.

Umalo kobna nezgoda u tijeku utrke

Ovo će sudjelovanje, osim po sreći i naporu, pamtiti i još po nečemu, nažalost, nesretnom.

- Drugi je dan kiša prestala, ali je puhao jak vjetar. Osim toga, u noći na polovici utrke, biciklist je naletio na mene i razbio me! Uslijedio je šok, počela je šikljati krv, a u tom sam trenutku bila izgubljena, dezorijentirana - opisala je Karla, dodavši da je sreća u nesreći da njezin bicikl nije oštećen.

Pritom je zadobila podosta opasne ozljede, no nije se predala.

- Nekih dijelova utrke se uopće ne sjećam. Doktor me pregledao, nakon čega sam, na vlastitu odgovornost, odlučila krenuti dalje. Mučnina, vrtoglavica, lice u ranama, šaka i rame izvan funkcije, žedna, a ne mogu gutati i govoriti, udarac u vrat, natučena, sve boli, ali moram dalje! - opisala je.

- Da odustajem radi ozljeda nikada ništa ne bih postigla, kako god to nekima zvuči!

Karla Čović triatlon Karla Čović triatlon

Lavovski posao odradili i Karlini suporteri

Karla na natjecanju nije bila sama, njezini pomagači (suporteri) također su odradili 'lavovski posao'.

- Uz mene su bili Tatjana Nemec, Nikola PrprovićIvor Fischer koji je kao bike serviser bio najtraženiji čovjek jer je svima pomagao.

Biciklistički dio utrke Karla je završila s vremenom 29.38.08.

- Želja je bila riješiti tu dionicu u maksimalno 24 sata, tako sam radila i treninge, no zbog nesreće sam izgubila puno vremena, kolegica Andrea iz Mađarske me prošla i pala sam na drugo mjesto.

Čim je završila biciklističku dionicu, krenula je na trčanje.

- Imala sam dobar tempo, kroz noć sam trčala malo sporije uz društvo Tatjane i prijateljice iz Slovenije, Bernarde Jurič, koja mi je došla u pomoć. Uglavnom sam trčala bez hodanja, a uspjela sam i odspavati sat vremena.

Pred kraj, s najjačom željom da se vrati na prvo mjesto, Karla je uz pomoć kolege, natjecatelja Claudia iz Rumunjske, trčala žestok tempo.

- Bila sam ponosna na sebe kako sam jaka! Trčanje sam završila u vremenu od 20.25.40.

'Nesreća me spriječila u osvajanju prvog mjesta'

Kad se približavala ulasku u cilj, prepričava, doživjela je opće ludilo, definitivno najveću podršku svih natjecatelja, suportera, ali i organizatora.

- Ulazim u cilj, otvaram šampanjac i svira moja najdraža 'Računajte na nas'! Svi smo bili sretni, grlili se, čestitali, stvarno smo pravi tim! - rekla je.

Karla je utrku završila na drugom mjestu u vremenu od 53.35 sati.

- U Austriju sam išla došla 'uzeti' prvo mjesto, no to zbog nesreće ove godine, nažalost, nije bilo moguće. Ipak, tješim se, bit će prilike iduće godine.

- Moram se zahvaliti svima koji me prate i podržavaju, psu Fumi, tati, suporterima, prijateljima, sponzorima Matis Outdoor Bike Boxu, salonu za masažu Aromavita koji brine o meni, ali i Gradu Varaždinu - kazala je Karla.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!