Vijesti / Sport

SLAVI GA CIJELA ZEMLJA

NOGOMETNA EUFORIJA Prijatelji o Zlatku Daliću: 'Trener je koji oko sebe okuplja, zrači pozitivom i nema zločestoće u sebi'

NOGOMETNA EUFORIJA Prijatelji o Zlatku Daliću: 'Trener je koji oko sebe okuplja, zrači pozitivom i nema zločestoće u sebi'
Igor Kralj/PIXSELL

Zlatko Dalić trenutno je najpopularniji u Hrvatskoj, ali i šire, a nogometnu euforiju doveo je do vrhunca...

Zlatko Dalić je, kažu njegovi prijatelji i suradnici - čovjek koji okuplja, pa ih ne čudi i nogometna euforija za koju zasluge pripisuju i njegovom karakteru i znanju.

Posebne simpatije još je jednom osvojio kada je odbio odgovarati stranim novinarima na engleskom, iz poštovanja prema hrvatskom jeziku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Ponizan, a velik' - tako na ulazu u Varaždin, slave izbornika. Plakat je postavio klub, u kojem s ponosom pokazuju njegove trofeje, ali i Dalićeve fotografije.

Prijatelji i suradnici, u njegov rezultat nisu dvojili.

- Ključni moment je njegova osobnost. On se otpočetka pripremao za svoje zanimanje, za svoj posao i to mu se sada vratilo - rekao je za Gol.hr prijatelj i predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

Vjerovao je i on u sebe, kada je s ove klupe igračku - zamijenio trenerskom karijerom.

S nogometnog terena kao igrač, Zlatko Dalić izašao je upravo u Varaždinu. Nikada nije zaigrao za nacionalnu izabranu vrstu, a sada je na korak da s reprezentacijom napravi rezultat bolji od Ćire Blaževića.

- Njega karakterizira, prije svega da je prirodni vođa, kao trener i kao igrač je bio takav da oko sebe okuplja, zrači pozitivnom energijom i nema zločestoće u sebi - izjavio je Branko Ivanković.

Odgojen i rođen u Livnu, rano se otisnuo od kuće, a drugi dom - pronašao u Varaždinu, koji će mu, kažu, organizirati - vatren doček.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!