3. HNL Varteks minimalno poražen od BSK-a, slijedi žestoka borba za ostanak

Navijački NK Varteks na domaćem je terenu minimalno poražen od drugoplasirane momčadi prvenstva, BSK-a iz Bijelog Brda. Strijelac pobjedonosnog pogotka za goste bio je Luka Pačar u trećoj minuti utakmice.

‘Bumbari’ su o tko zna koji put loše krenuli u utakmicu i dobili gol nedugo nakon prvog sučevog zvižduka. Probili su gosti desnu stranu, vratili povratnu na osamnaestak metara od gola prema Pačaru koji tuče u suprotni kut vratara Posavca i dovodi BSK u vodstvo. Konsolidirali su Varteksovci svoje redove u nastavku poluvremena, ali inicijativa u posjedu im nije donijela nikakvu prednost te se na odmor otišlo s 0:1.

U drugom poluvremenu znali su izabranici Želimira Orehovca da moraju ‘stisnuti’ pod svaku cijenu te su do izjednačenja mogli u 55. minuti. Modrić je prenio loptu sa svoje polovice skoro do protivničkog šesnaesterca, predao loptu Kukecu koji produžuje do Šoštarića, a Varteksov napadač šalje loptu samo u vanjsku stranu mreže. Minutu kasnije gosti su mogli završiti utakmicu, ali udarac Popovića brani Posavec, da bi na obranjenu loptu natrčao Brlić i uništio stopostotnu priliku.

Najveću priliku za Varteksovce imao je Novoselec u sučevoj nadoknadi – Šoštarićev udarac brani Ilinčić, a Novoselec natrčava na odbijanac i pogađa stativu.

Varteks je sada na posljednjoj poziciji s 23 boda. Ispred njih su Slavonija, Croatia Đakovo i Belišće s 25 bodova, a 3 su kola do kraja. Devet je bodova u igri te je za ‘Bumbare’ krucijalna barem jedna pobjeda (naravno, ako se ostali rezultati poklope) u posljednje tri utakmice. Protivnici koji slijede su Bedem u gostima, Slavija kod kuće i Mladost Ždralovi kod kojih ‘Bumbari’ gostuju u zadnjem kolu.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u nedjelju, 27. svibnja, s početkom u 17 sati kod Bedema u Ivankovu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije