Članovi karate kluba AIK osvojili čak šest medalja na jakom turniru u Mađarskoj

Karatisti AIK-a iz Varaždinskih Toplica uspješno su sudjelovali na jakom turniru ‘J.D. Speed cup’ u kyokushin full contact karateu u gradu Tata u Mađarskoj. Nastupalo je čak 367 natjecatelja, a devet članova AIK-a osvojilo je šest medalja!

Prvo su nastupili kadeti koji su se mogli boriti u dvije kategorije, na bodove i po EKO knock out pravilima koja su službena za europska prvenstva. Marko Dvorski i Marin Šebrek su prvo u kategoriji na bodove pobijedili sve svoje protivnike na putu do finala, gdje su međusobno odmjerili snage i uspješniji je bio Marko Dvorski rezultatom 5:2 te donosi AIK-u prvo zlato, a Marin Šebrek osvaja srebro.

U istoj kategoriji s EKO pravilima Marko Dvorski redom pobjeđuje kandidate za Mađarsku reprezentaciju 2:0, 0:0 odluka sudaca, 2:0, te u finalu Mađara Nandora 2:0 i osvaja drugo zlato na turniru unatoč nezgodnoj ozljedi u prvoj borbi i liječničkoj intervenciji.

Sjajan i dominantan nastup te dobra najava za europsko prvenstvo na jesen. Treće zlato djelo je Lane Kalničanec u kategoriji djevojaka koja redom pobjeđuje mađarske predstavnice 5:3, 6:2 i u finalu 6:1 nakon samo minute borbe.

Dvije bronce u svojim kategorijama tijesnim porazima tek u polufinalu osvojile su Petra Sakač i Lana Šebrek Blažotić. Vrijedi istaknuti i prvi međunarodni nastup Tajane Valent. Natjecatelje je vodio prof. Saša Josip Milec, trener kluba. Za AIK slijedi posljednji turnir sezone u Dugom Selu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije