Vijesti / Sport

INTERVJU Brezovec: Istra je idealan protivnik, bez Mateija Varaždin prolazi

INTERVJU Brezovec: Istra je idealan protivnik, bez Mateija Varaždin prolazi

Bivši igrač Varteksa, Dinama, Rijeke, Spezije i moldavskog Sheriffa, Josip Brezovec, krajem je zimskog prijelaznog roka potpisao za koprivnički Slaven Belupo. Bio je to povratak na hrvatske nogometne travnjake nakon odlične sezone i pol u redovima kluba iz Tiraspola.

- U Sheriffu se nisam uspio dogovoriti za novi ugovor, a 15.2 je nezahvalni datum za traženje novog kluba. Tada sam odlučio kako ću se vratiti u Slaven Belupo - započeo je popularni 'Breza'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povratkom u HNL prisjetio se svojih prvih koraka nakon odlaska iz okrilja Varteksa. Prvi klub na tom spisku bio je zagrebački Dinamo.

- Iz Dinama sam otišao jer nisam bio u trenerovim planovima (Krunoslav Jurčić op.a.) i rastali smo se na lijep način, bez ikakvih problema. U Rijeci sam došao sve do statusa kapetana, u Speziji postao jedan od omiljenijih igrača, dobio nagradu za najboljeg igrača od strane navijača, a i izbacili smo Romu iz Kupa. Nakon toga slijedi najveći bljesak u Sheriffu gdje sam imao dvije najbolje igračke sezone. Osvojili smo sve što se dalo osvojiti u državi i napravili senzaciju u Europa ligi - nastavio je trenutni 'Farmaceut'.

Sa Sheriffom je osvojio sve

U redovima najjačeg moldavskog kluba osvojio je Ligu, Kup i Superkup, a imao je i utisak u najvećem europskom uspjehu tiraspolskog prvaka. Ipak, sreća ih nije mazila i s 9 bodova su završili treći u skupini F Europske lige. No, igranje u Moldaviji ostavilo je veliki utisak, a povratkom u HNL usporedio je te dvije lige.

- Moldavska liga je slabija od HNL-a, otprilike kao da se kod nas igra bez prve četvorke. Sheriff iz prošle godine tu bi se borio za prvaka, ali to je iznimka - bio je jasan Brezovec.

Brezovec: 'Dinamo je najveći hrvatski klub'

Ovu sezonu HNL-a na tron se vratio zagrebački Dinamo, jedan od klubova čiji je dres nosio igrač iz Nedeljanca. 'Modri' su na kraju slavili s 3 boda prednosti ispred Rijeke, još jednog kluba čiji je dres nosio.

- Liga 10 daleko je najbolji potez za hrvatski nogomet. Dinamo je sigurno najveći klub u Hrvatskoj, ali Rijeka je na dobrom putnu da ih stignu. Imaju jako dobro vodstvo, moraju prodavati igrače zbog preživljavanja, ali najbliži su Dinamu. Pitanje je što je realnost - da je Rijeka znala kako će Dinamo biti loš možda su mogli i bolje konkurirati, a možda su i 'Modri' igrali opuštenije. Što se tiče Hajduka standardna priča, ulica vodi klub, tko god dođe tamo teško se snalazi. Ne može se napraviti 'normalna sredina' kad je takvo stanje u klubu, a to je velika razlika s Dinamom. Možda bi i u Zagrebu bila takva situacija kad bi dopustili da navijači vode klub - zaključio je Brezovec.

Nakon povratka u Hrvatsku, nije imao zapaženu ulogu u dresu Slaven Belupa. No, s 32 godine na leđima, još je uvijek spreman za nove izazove i dokazivanja.

- Spremam se i sam, radim privatne treninge i gdje god da dođem uvijek sam najspremniji - direktan je bivši Sheriffov nositelj igre.

S njim je u redovima 'Farmaceuta' igrao još jedan mladić iz varaždinskog kraja, David Puclin, kojemu Josip predviđa kvalitetnu sezonu.

- David Puclin pravi je profesionalac i sljedeća sezona bit će mu svojevrsna prekretnica jer bi mogao biti jedan od nositelja igre Slavena - optimističan je Puclinov suigrač.

Brezovec: 'Varaždin ima realne šanse'

Ove sezone mogli smo vidjeti Josipa na Varteksovom stadionu, gdje je pogledao pokoju utakmicu NK Varaždina. Pred izabranicima Marija Kovačevića najveći je izazov u sezoni, a Brezovec im daje šanse u ogledu s Istrom 1961.

- Trener Kovačević stvorio je jako dobru ‘klapu’ i mislim da su na pravom putu za 1. HNL. Od prvog mjeseca do sad mnogo su napredovali, U ovom trenutku Istra je najidealniji protivnik, dobri su, ali bez Mateija Varaždin sigurno prolazi. Bitan je gol u gostima i dobro da je prva utakmica vani, jer gol u gostima može mnogo pomoći na uzvratu u Varaždinu - siguran je nekadašnji Varteksov broj 4.

O povratku na varaždinski stadion još je rano pričati, ali mnogi nogometaši pred smiraj karijere stižu na 'staro mjesto'. Smiraj 'Brezine' karijere još je daleko te je još mnogo izazova pred njim, no siguran je kako je nogomet njegov životni put.

- Želim ostati u nogometu cijeli život. Upisao sam UEFA B licencu, odslušao sam predavanja i krećem dalje - završio je Josip.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci