Vijesti / Sport

KVALIFIKACIJE Veliki pad u drugom poluvremenu donio prednosti Istri

KVALIFIKACIJE Veliki pad u drugom poluvremenu donio prednosti Istri

Pred nešto više od 4000 gledatelja u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa, Istra 1961 zasluženo je pobijedila Varaždin rezultatom 3:1 (0:1). Izabranici Marija Kovačevića odlično su se držali u prvom poluvremenu, poveli su već u 10. minuti preko Drožđeka, ali loše drugo poluvrijeme završilo je velikom pobjedom domaćina. 

>> Istra 1961 - Varaždin (TIJEK UTAKMICE)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istra je u ovu utakmicu krenula domaćinski i odlučila pokazati zašto su oni, bar zasad, prvoligaši. No, nisu se nadali kako bi ubrzo mogla sijevnuti kontra Varaždina koja će poljuljati njihov voljni momenat.

'Sin vjetra', Mario Sačer, sjurio se u desetoj minuti pokraj Čuljaka i uposlio Drožđeka na drugoj stativi, devetka Varaždina iskorištava zbunjenost domaće obrane i matira Ivešu za vrijedan pogodak u ranoj fazi utakmice.

Nakon toga Istra sve više preuzima inicijativu, a nogometaši Varaždina mogu biti iznimno sretni rezultatom. Antunović je u 22. minuti odlično uposlio Rocea koji si pomaže rukom i tako uništava akciju Istre.

Već je sljedeći napad Varaždin mogao otići na ogromnih 0:2, ali na tom se putu ispriječila stativa. Ponovno je radila ista osovina Sačer – Drožđek, a najbolji topnik 2. HNL iz stopostotne prilike ovaj put gađa stativu, da bi 'povratnu loptu' poslao u ruke Demonima.

Smirila se tada igra, a nogometaši Varaždina iskorištavali su prilike za odmor. Pred sam kraj poluvremena gledali smo turbulentne tri minute. Nakon gužve u šesnaestercu u 43. minuti domaćini traže igranje rukom, ali sudac Jović samo odmahuje i pokazuje na ubacivanje sa strane.

Nedugo nakon toga odličnu kontru povukao je Golubar pretrčavši dobrih 70 metara, zatim je dobrim dodavanjem uposlio Glavicu, ali požrtvovni Zgrablić u posljednji trenutak spašava Istrane od velikog zaostatka.

Nakon tog starta Zgrablić se okreće prema Demonima i traži još veću podršku navijača, a ‘zeleno-žuti’ trče u kontru. Roce izbija u dobru priliku za ubačaj na lijevoj strani, šalje loptu u srce šesnaesterca, a u ključnom trenutku poskliznuo se Antunović i tako upropastio stopostotnu priliku. Na odmor se otišlo s vodstvom gostiju 0:1.

Strateg Istre Darko Raić-Sudar odlučio je kako će na poluvremenu u svlačionici ostati Antunović, a u igru ući Ottochian. Istrani su bolje krenuli u nastavak i već je nekoliko sekundi nakon početka drugog poluvremena moglo biti 1:1. Baruffi dobro ubacuje prema Roceu koji odličnu šansu glavom šalje direktno u ruke Ivana Nevistića.

Povukli su se gostujući igraći u nastavku, a igra je bila daleko od one iz prvog poluvremena. To ih je koštalo pogotka u 55. minuti. Domaćini su imali priliku iz slobodnog udarca, ubačaj je završio u šesnaestercu, a Golubar nes(p)retno šalje loptu u vlastiti gol.

Pala je koncentracija gostiju u tim trenutcima, a Istra samo 5 minuta kasnije preokreće vodu na svoj mlin. Ottochian bježi Kulenoviću i šalje loptu na peterac gdje se nalazi Aljoša Vojnović koji svojim pogotkom donosi erupciju oduševljenja na Aldo Drosinu.

Na sljedeće uzbuđenje čekalo se do 73. minute kad se u gostujućem šesnaestercu odigrao pravi mali fliper koji na kraju završava van šesnaesterca. Ponovno su u prilici igrači Varaždina u 77. minuti - Jertec ubacuje na šest metara, a Kulenović nogom šalje loptu pokraj gola. 

I kako to obično biva u nogometu, ako ne zabiješ - primiš. Igrala se 88. minuta utakmice, Ottochian odlično izvodi korner, Senić je prekratak, a za 3:1 poentira prekaljeni Goran Roce. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

- Težak poraz, osobito nakon prvog poluvremena gdje smo imali sve u svojim rukama. Odigrali smo ga točno po dogovoru, bili smo opasni po gol, nažalost postigli samo jedan. U drugom poluvremenu toliko nesreće na jednoj utakmici, Istra je stisnula do kraja i iz tri kvalitetnija šuta postigla tri pogotka. Još ništa nije gotovo, sve ću pokušati da se moji igrači oporave i uz pomoć publike nadoknade minus - rekao je strateg gostiju Mario Kovačević.

- Varaždin je u prvom poluvremenu bio kvalitetniji, do gola nismo bili kako treba. U drugom poluvremenu promijenio sam sustav i poslije toga smo puno bolje izgledali. Ušli smo u drugo poluvrijeme s više rizika, što nam se i vratilo. Znamo da ova utakmica nije odlučila konačnog pobjednika, u Varaždinu nas čeka teška utakmica, ali znamo da u Varaždinu moramo gledati prema golu - bio je jasan trener Istre, Darko Raić - Sudar. 

Istra 1961 – Varaždin (0:1)
11’ Drožđek (0:1), 55' Golubar (AG 1:1), 64' Vojnović (1:2), 88' Roce (1:3)

Gledatelja: 4107
Suci: Jović (Zagreb) -  Modrić (Zagreb), Krmar (Zagreb) 

NK Istra 1961 (4-1-2-1-2)

Iveša - Čuljak, Prce, Zgrablić, Matas - Vojnović(c) - Halilović (83. Maksimović), Jakić (62. Pavić) - Baruffi - Antunović (46' Ottochian), Roce

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić - Kulenović(90. Jelić Balta), Čelić, Senić, Jevtoski - Jertec(c), Golubar - Drožđek(90.+2 Vuk), Težak (59. Kolarić), Glavica - Sačer

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci