Vijesti / Sport

3. HNL Varteks petardom ispratio Slaviju, Šoštarić upisao 'hattrick'!

3. HNL Varteks petardom ispratio Slaviju, Šoštarić upisao 'hattrick'!

Navijački NK Varteks s pet (5:1) je pogodaka ispratio goste iz Pleternice čime su pokazali kako će se za opstanak u 3. HNL boriti do samog kraja. Za 'Bumbare' je tri pogotka postigao Tihomir Šoštarić dok su po jedan upisali kapetan Borna Radić i Ivan Novoselec.
 
Znali s ‘Bumbari’ kako u ovoj utakmici nemaju pravo na kiks. Od prvog sučevog zvižduka u igru su ušli odgovorno i ništa nisu prepuštali slučaju. Kontrolirali su utakmicu, a u vodstvo su mogli doći već u drugoj minuti, ali udarac Šoštarića odlazi tik pored vratnice.

Sedam minuta kasnije Varteksovci su u novoj prilici. Kuhar se odlično sjurio po lijevom boku, ubacio za Šipraka koji glavom tuče direktno u gostujućeg vratara. Trud ‘Bumbara’ došao je na naplatu u 10. Minuti. Odlična lopta upućena je sa sredine terena Šoštariću ‘u for’, a prvi topnik ‘Bumbara’ odlično okreće svog čuvara i hladno posprema loptu u gol za rano vodstvo domaćina.

Izabranici Želimira Orehovca su nakon zabijenog pogotka krenuli još žešće prema protivničkom golu te ubrzo povećali svoju prednost. U 28. minuti Spasić šalje sličnu loptu kao Kuhar nekoliko minuta prije, ponovno Šiprak na drugoj stativi i ponovno lopta u rukama vratara Karlića.

Minutu kasnije, ponovno dolazi odlična dubinska lopta za Šoštarića, a Varteksov broj 93 povećava na 2:0. Do kraja poluvremena igra se smirila i rezultat se nije mijenjao.
U drugo su poluvrijeme ponovno odlučnije ušli domaći. Čuvali su rezultat, no jedna ih je nesigurnost koštala pogotka. Lošu reakciju Varteksovih stopera iskoristio je Peharda i u 70’.minuti iz prve ozbiljnije prilike gostiju zabio za 2:1.

Nakon to je lopta krenula s centra, Šiprak je uposlio kapetana Bornu Radića na desnom boku koji odličnom solo akcijom izbacuje dva gostujuća igrača i lijevom nogom posprema loptu u prvi kut vratara Slavije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

‘Bumbari’ su do kraja utakmice okrunili ovu maestralnu predstavu s još dva pogotka. Prvo ime utakmice, Tihomir Šoštarić, u 81. minuti iskorištava zbunjenost gostujuće obrane i odvodi Varteks na velikih plus 3, da bi četiri minute kasnije glavom nakon ubačaja iz kuta poentirao Ivan Novoselec i postavio konačnih 5:1. Crnu mrlju na ovu pobjedu Varteksa stavio je baš spomenuti Novoselec koji je zbog nepromišljene reakcije u 89. minuti pri velikom vodstvu zaradio direktni crveni karton.

Valja istaknuti kako je ovotjedna akcija White Stonesa bila uspješna te se na utakmicu odazvala respektabilna brojka grlatih navijača koji su svoje ljubimce bodrili od prvog do posljednjeg trenutka utakmice.

- Odigrali smo najbolje prvo poluvrijeme otkako sam stigao u klub, od 6-7 šansi iskoristili smo dvije. U nastavku smo malo pali, ali smo ipak uvjerljivo pobijedili te pronašli svoju 'mušteriju'. Ovisimo o ostalim rezultatima, ali vjerojatno je kako će nam i u posljednjem kolu trebati pobjeda. Idemo se maksimalno dobro pripremiti i u Ždralove po pobjedu, nema nam druge - rekao je strateg 'Bumbara' Želimir Orehovec.

NK Varteks - NK Slavija (2:0)
10’ Šoštarić (1:0), 29’ Šoštarić (2:0), 70’ Peharda (2:1), 71’ Radić (3:1), 81’ Šoštarić (4:1), 85’ Novoselec (5:1)

Gledatelja: 350
Suci: Kolarić (Strahoninec) – Lončar (Čačinci), Gašparić (Virovitica)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci