Vijesti / Sport

RUKOMET Sjajna sezona Kokica: 'Odlično se slažemo, to je tajna našeg uspjeha'

RUKOMET Sjajna sezona Kokica: 'Odlično se slažemo, to je tajna našeg uspjeha'

Baš u godini kad slavi 50 godina postojanja Ženski rukometni klub Koka ostvario je odlične uspjehe! 

Seniorska ekipa osvojila je 3. mjesto u prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi i time stekla pravo nastupa na službenom natjecanju u kalendaru Europske rukometne federacije, Chalange Cupu, što spada u red jednog od najboljih rezultata u povijesti kluba. Uz to, vrlo aktivno se radi s pomlatkom kluba pa su se tako dvije ekipe djevojčica (godište 2000/2001 i 2004/2005) plasirale na završnicu državnog prvenstva u Umagu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na tome im je danas, 1. lipnja, u Gradskoj vijećnici čestitao osobno gradonačelnik Ivan Čehok.

- Djevojke ostvaruju odlične rezultate u rukometu, igranje u Europskoj ligi je itekako dobro, razmjena je to iskustava, ali i velik izazov za njih. Osim toga, čestitam 50. rođendan našim Kokicama, to je jedan od trofejnijih varaždinskih klubova - istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, dodavši da će im Grad, u okvirima mogućnosti, financijski pomoći da zaigraju u Europi.

- I mlađe generacije, koliko čujem, ostvaruju odlične rezultate, zbog čega se nadamo da ćemo i dalje imati odlične rukometašice u Varaždinu - rekao je gradonačelnik.

Damir Premužić, izvršni direktor, istaknuo je da klub ne čini samo prva ekipa, već i mlađe ekipe koje ostvaruju odlične rezultate.

- Ponosni smo na treće mjesto seniorki, bili smo i polufinalisti Hrvatskog kupa nakon deset godina, što je isto veliki rezultat. Mlađe kategorije su također odlične.

Klub ima šest uzrastnih kategorija, natječu se u 7 rangova natjecanja, što je brojka od čak dvjestotinjak aktivnih sudionika.

- Zahvaljujemo se poslovnom sustavu Koka i Vindija koji nas prate punih 50 godina u našim dobrim i lošim trenucima. I Grad nam pomaže u skladu s mogućnostima, no osobno mislim da bi mogao i više.

Iako zasad nemaju financijskih problema, Kokice neće zaigrati u Europi ako im Grad neće pomoći, naglasio je Premužić.

- Ako nam Grad neće pomoći, sami nećemo moći, doveli bismo u pitanje financijske opstojnosti kluba, što ne želimo. Vjerujemo da će nam pomoći jer u konačnici i sport je promocija grada.

Kokice su ove godine ponovno napravile rezultatski iskorak, a 'tajnu uspjeha' otkrila je kapetanica momčadi Ines Domjan.

- Šteta da nismo osvojile prvo ili drugo mjesto, no nadamo se Europi kako bi sve djevojke znale za što smo igrale i ostavljale srce na terenu. Dobra smo ekipa, prijateljice smo, to je naš najveći uspjeh. Držimo se na okupu na treningu, ali i izvan dvorane - rekla je, dodavši da je Europa za njih trenutno najveći izazov.

Veliki je rezultat ostvaren ove sezone, a tome je doprinijela i Suzana Furjan.

- Ovu smo sezonu, uz brojne povrede i nedaće, izgurale maksimalno, stvarno svima čestitam. Rezultat se priželjkivao, no bile bismo bolje da smo igrale u punom sastavu. Europa je velik izazov, bit će nam velika čast zaigrati s tim klubovima.

Uspjeh je veći ako se istakne činjenica da ni jedna od igračica nije profesionalna sportašica, već su učenice, studentice, a neke i zaposlene.

- Teško nam je, neke su ujutro na nastavi, ja radim i treniram mlađe uzraste, no svakodnevni treninzi se ne propuštaju - rekla je Suzana.

Najefikasnija igračica lige je Dejana Milosavljević, koja nakon godine u Koki odlazi igrati u Koprivnicu.

- Velik je to uspjeh, no to je kolektivni sport tako da je to zasluga cijele ekipe. Rezultati su odlični, ali ozljede su nas spriječile u boljem rezultatu. Ipak, bila je ovo i više nego uspješna sezona. Godina ovdje mi je bila predivna, Varaždin će mi ostati u lijepom sjećanju, nadam se da ću se jednog vratiti - zaključila je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci