Vijesti / Sport

UTAKMICA ODLUKE Toplak: Bit će jako teško, Puclin: Šansa uvijek postoji

UTAKMICA ODLUKE Toplak: Bit će jako teško, Puclin: Šansa uvijek postoji

Osjeća se kako će se u Varaždinu nakon nekog vremena odigrati utakmica koja bi mogla donijeti prvoligaški nogomet u grad. Mnogo je komentara onih koji su takve utakmice pratili samo na ekranima, a komentari onih koji su takve stvari prolazili i sami su bili dio varaždinskog nogometa potvrđuju važnost ove utakmice. Istra ima solidnu, ali dohvatljivu prednost iz prve utakmice (3:1).

Svoje viđenje prošlog, ali i nadolazećeg susreta dao je trener 'Diva iz predgrađa', nekadašnji igrač Varteksa, Samir Toplak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Trener Istre pogriješio je s promjenom sustava prije utakmice. U prvom se poluvremenu vidjela 'raštimanost' u sastavu Puljana, a Varaždin je trebao riješiti utakmicu. Ipak, nogomet je specifična igra i u drugom poluvremenu Puljani su uspjeli u potpunosti preokrenuti utakmicu. Ostaje veliki žal za prilikama s kojima bi Varaždin bio mnogo bliže prvoj ligi. Moraju zaboraviti prvu utakmicu, jer uzvrat sigurno ne će biti takav. Istra će biti ta koja će se zatvoriti, vaditi se na iskustvo, a domaća će ekipa puno teže dolaziti do šansi. U prvih 15 minuta potrebno je iskoristiti pozitivnu atmosferu u publici i poentirati što prije, jer ne vjerujem da Varaždin može proći bez primljenog pogotka. Rezultat je aktivan, šanse postoje, ali bit će jako teško - rekao je Toplak.

Na utakmici u Puli našao se i David Puclin, igrač Slaven Belupa koji je prošao kroz Varteksovu školu nogometa, a prošle je sezone dijelio svlačionicu s nekim igračima Istre. Ovaj 'Farmaceut' očekuje tešku utakmicu, ali zna da šansa za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa svakako postoji.

- Varaždin je u prvom poluvremenu pokazao kako se može nositi s prvoligašem, ali u drugom su poluvremenu jako pali. Istra je okrenula rezultat i stavila Varaždin u lošiju poziciju. Od mojeg vremena u Istri sastav svlačionice se dosta promijenio, ali mislim da druga utakmica ovisi o igračima Varaždina. Ako u otpočetka preuzmu inicijativu i dobro krenu u utakmicu, šanse im rastu. Ne znam to očekivati, 3:1 je veliki rezultat, ali treba vjerovati da se može jer šansa uvijek postoji - bio je jasan bivši igrač Istre.

Vjetar u leđa varaždinski će nogometaši zasigurno imati s tribina jer su tribine Zapad Lijevo i Zapad Sredina rasprodane, Zapad Desno odlično se prodaje, a Istok će krenuti u prodaju. Sutra, u subotu, u 10.30 do 12.30 prvotimci Varaždina bit će na Korzu, dijeliti suvenire kluba, a moći će se i kupiti ulaznice za utakmicu.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu u subotu, 2. lipnja, s početkom u 19 sati na stadionu Varteksa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci