MILIMETAR Varaždin pred 8000 gledatelja u sjajnoj utakmici nije uspio do 1. HNL!

U odličnoj utakmici nogometaši Varaždina pobijedili su Istru 1:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u 1. HNL. Imali su vodstvo u nastavku igre, u drugom poluvremenu je igrala samo jedan ekipa, igrali su i s čovjekom više, no unatoč odličnoj podršci tribina, Istra je na kraju bila sretnija i zadržala prednost.

>Kovačević: Najviše mi je žao igrača i navijača, Varaždin zaslužuje Prvu ligu

> IZJAVE Sačer: Zahvaljujem se publici, iduće godine moramo direktno u 1. HNL

> VARAŽDIN – ISTRA (tijek utakmice) Varaždin ostao ‘kratak’ za jedan gol!

Na prekrasno popunjenom stadionu Varteksa, pred oko 8000 gledatelja nogometaši Varaždina lovili su dva pogotka zaostatka iz prve utakmice. Od prvog sučevog zvižduka izabranici Marija Kovačevića zagospodarili su terenom.

Osim u znaku igrača Varaždina, prvo je poluvrijeme proteklo i s velikim upitnikom iznad glave djelitelja pravde, Duje Strukana. Uz veliko negodovanje domaće publike, Strukan je u 10. Minuti ostao ‘nijem’ nakon očiglednog prekršaja gostujućeg vratara Ćorića nad Sačerom te u 24. Minuti nakon gužve u šesnaestercu, gdje se Zgrablić poslužio rukom.

> FOTO Prepune tribine na utakmici Varaždina i Istre, pogledajte galeriju!

Kako ne bi spominjali samo ‘gospodina u crvenom’, valja istaknuti kako su igrači Varaždina imali veliku terensku inicijativu i dva slobodna udarca s ruba šesnaesterca koja su otišla visoko iznad vrata. Svjesni su igrači Marija Kovačevića kako u nastavku utakmice morati baciti ‘sve karte u napad’.

To se i dogodilo. Kovačevićeva je momčad spremno prihvatila rizik i krenula po se ili ništa. Redom su se nizale dobre akcije, Jertec,Kabiru, Težak, no gostujući vratar Ćorić uspješno je čuvao svoju mrežu. Ipak, u 55. minuti i on je kapitulirao. Odlična kontra koju je započeo Težak, nastavio Golubar, a završio Drožđek izazvala je erupciju oduševljenja na Varteksu.

Imali su i gosti svoje prilike, no ovaj put su Istrani bili ti koji nisu uspjeli ostati hladne glave. To je pokazao i Zgrablić koji u 64. minuti nepromišljeno ruši Sačera i zarađuje drugi žuti karton. Varaždinska publika već je slavila, ali udarac Jerteca nakon dodavanja Drožđeka u zadnji je moment iščupao danas odlični Ćorić.

Kraj utakmice donosi fanatične pokušaje Varaždina, veliku podršku s tribina, ali i dalje vrlo čvrstu obranu Istre, iako su imali i čovjeka manje na terenu.

Pokušavali su za Varaždin Drožđek, Jertec, Čelić, brojka udarac popela na preko 20 na utakmici.

Varaždin je u tri poluvremena od četiri bio bolju od Istre, no nije se uspio plasirati u 1. HNL!

NK Varaždin – NK Istra 1961 (1:0)
55′ Drožđek (1:0)
Gledatelja: 8000
Suci: Strukan (Split) – Petrović (Valpovo), Grgić (Osijek)

Varaždin (4-2-3-1) Nevistić – Kabiru (82. Kolarić), Čelić, Senić, Bamidele (87. Jelić Balta) – Jertec, Golubar – Glavica , Težak (78. Vuk), Drožđek – Sačer. Trener: Mario Kovačević.

Istra 1961 (4-2-3-1) Ćorić – Jovičić, Zgrablić, Prce, Pavić – Jakić (62. Prelčec), Halilović – Bady, Vojnović, Ottochian – Roce(82. Antunović). Trener: Darko Raić Sudar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije