Vijesti / Sport

15 MEDALJA Izniman uspjeh topličkih karataša na turniru u Dugom Selu!

15 MEDALJA Izniman uspjeh topličkih karataša na turniru u Dugom Selu!

Dugo Selo je 2. lipnja bilo domaćin 25. Kupa 'Dugo Selo' u kyokushin karateu gdje se borci natječu u borbama punim kontaktom. Za toplički Karate klub AIK to je bio posljednji, čak šesnaesti, turnir sezone. Nastupilo je 16 boraca iz AIK-a koji osvojili čak 15 medalja.

Berbu zlata započeo je Karlo Nofta koji je superteškoj kategoriji mlađih kadeta u finalu pobijedio 7:0 Tina Ivančića iz Novog Vinodolskog. U istom godištu teške kategorije zlato je dodao Marko Dvorski uvjerljivim pobjedama, a u finalu s 3:0 pobjeđuje Nou Matića iz Dugog Sela. U srednjoj kategoriji za treće zlato pobrinuo se Marin Šebrek koji odličnim borbama dolazi u finale gdje pobjeđuje domaćeg borca Lea Severa s 4:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U teškoj kategoriji učenica Lana Kalničanec knock-outom pobjeđuje zagrepčanku Jambrešić, zatim s 8:0 splićanku Karaić, te u finalu 7:0 drugu splićanku Sumić i tako bez izgubljenoga boda dolazi do zlata. Organizator i suci su je za odlične izvedbe na kraju turnira nagradili i peharom za najbolju žensku tehniku na turniru.

 

Kod mlađih učenica dominantna je bila Petra Sakač te s dvije pobjede od 7:0 dolazi do petog zlata za AIK. U istom godištu u lakoj kategoriji u finale su stigle dvije članice AIK-a, Sabina Broz koja je prvi puta nastupala na turnirima, te iskusnija Elena Hrženjak koja dolazi do pobjede i osvaja zlato, dok se Sabina morala zadovoljiti srebrom. Josipa Horvat u cicibanima pobjedama od 5:1 i 8:1 protiv konkurentica iz Dugog Sela i Zaprešića osigurava čak sedmo zlato za AIK!

Srebra su porazima tek u finalu i dobrim nastupima izborili već spomenuta Sabina Broz i Roko Kalničanec, dok su do trećih mjesta stigli Luka Dvorski, Sebastijan Sakač i Ema Gluhak te Leo Broz, Josip Broz i Borna Kladić koji su nastupili prvi put na jednom turniru čime je njihov uspjeh još veći.

Članovi AIK-a su u sezoni 2017./18. nastupili na 16 turnira u Hrvatskoj i inozemstvu osvojivši čak 163 medalje od čega čak 57 zlata i 7 naslova prvaka Hrvatske. Pod vodstvom trenera prof. Saše Josipa Mileca uspješno su predstavljali Varaždinske Toplice i varaždinski kraj, a slijedi ljetna škola u Omišlju koju će voditi japanski instruktor Takeji Ogawa, nositelj crnog pojasa 10. dan, najvišeg zvanja u karateu, kako bi karatisti AIK-a još spremniji dočekali slijedeću sezonu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci