Vijesti / Sport

Kovačević: Igrači su krvavo radili, žao mi je zbog njih, zaslužili su Prvu ligu

Kovačević: Igrači su krvavo radili, žao mi je zbog njih, zaslužili su Prvu ligu

Jutro (ponedjeljak) je samo naizgled bilo pametnije od večeri u prostorijama NK Varaždina na stadionu Varteksa. Na prvu osmijesi, na drugu ipak nešto snuždenija lica i 'kiseliji' osmijesi.

- Stvarno smo dali sve od sebe, cijelu sezonu, ponosan na svoje igrače. Bitno je da se možemo pogledati u oči. Još je možda prerano pričati o nekim stvarima, nisam isprva uopće htio doći ovdje, ali kada ste nas tako lijepo pratili cijele sezone. Htio bih zahvaliti igračima i publici – kazao je vidno emotivan Mario Kovačević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Sve smo sami napravili, nismo dobili ni jedan faul'

Momčad je preuzeo nakon petog kola, s pet bodova na kontu i na devetom mjestu tablice, i malo po malo, podizao razinu igre. Od petog kola niti jedna momčad nije osvojila toliko bodova, a što je još važnije, Varaždin je igrao iz kola u kolo sve bolje.

- Sve smo sami napravili, jedan faul nam nitko nije poklonio. Bilo je i težih situacija u životu, naravno. Moramo sada sjesti, vidjeti kako i što dalje. Hvala svima, glave gore, Varaždin zaslužuje prvoligaša – istaknuo je Kovačević.

U dvije utakmice protiv Istre sve je zapravo odrađeno dobro, u tri od četiri poluvremena, Varaždin je izdominirao Istru, nadigrao prvoligaša.

- Neki su me čudno gledali, kada sam govorio da možemo protiv Istre. Nekad na neke stvari ne možeš utjecati, a tako je bilo i nama u ove dvije utakmice. Nemam riječi kako bih opisao rad mojih igrača, koji su ovo zaslužili – ističe šef struke Varaždina.

Kovačević o suđenju: Ne osuđujem nikoga

Puno se govorilo i o suđenju na utakmici, u tri sporne situacije, sudac Strukan je tri puta presudio u korist Istre.

- Mislim da se radi o jednom od najkvalitetnijih sudaca u Hrvatskoj, zašto je tako bilo, ne znam. Vjerojatno je moralo tako biti, no nisam čovjek da bilo koga osuđujem – kazao je trener Varaždina.

Ipak, da je netko NK Varaždinu ponudio igranje u kvalifikacijama 1. HNL na kraju sezone, vjerojatno bi to objeručke prihvatili.

- Ja sam prije svega sportaš, ja uvijek gledam pozitivno, ali i želim pobijediti u svakoj utakmici. Nevjerojatno što nam se dogodilo, a li već u svlačionici, kada sam došao, rekli smo svi sebi zajedno, idemo pokušati već ove godine – istaknuo je Mario Kovačević, trener Varaždina.

Iako na travnjaku NK Varaždin nije izborio plasman, mala nada za sve navijače Varaždina leži u činjenici da je Rudeš ostao bez strateškog partnera Alavesa, koji je rekao da nema namjeru nastaviti suradnju te su Rudešani praktički na nuli, pa prvenstvo počinje za mjesec i pol. Tu je i Istra 1961, koja tek mora pronaći sredstva za novu sezonu.

Finale kupa protiv Bednje u srijedu u 17:30

Igrački dio sezone NK Varaždin završava finalom Županijskog kupa, gdje će igrati s Bednjom iz Beletinca, koju su u prvoj utakmici pobijedili rezultatom 4:1. Neki igrači su dobili slobodno (Jevtovski, Bamidele, Jertec i Nevistić), igrački kadar će biti kombiniran, ali Kovačević najavljuje full ozbiljan pristup.

- Idemo pošteno, osvojiti kup. Bednja je opasna momčad, ne smijemo ih podcijeniti, a vidjeli smo to i u prvoj utakmici – zaključio je Kovačević.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci