Vijesti / Sport

GRK Varaždin 1930 odličnim igrama do Europe, Radujković na klupi umjesto Čaglja

GRK Varaždin 1930 odličnim igrama do Europe, Radujković na klupi umjesto Čaglja

Iza Gradskog rukometnog kluba Varaždina 1930 je odlična sezona, u kojoj su rukometaši Varaždina osvojili 4. Mjesto i plasirali se u Europu, u Kup EHF-a, gdje će predstavljati varaždinski i hrvatski rukomet.

Stručni stožer, na čelu s trenerom Željkom Čagljem, odradio je odličnu sezonu, a ovaj uporni trener nakon godine i nešto 'sitno' dana, napušta klub. Na njegovo mjesto zasjest će Siniša Radujković. Sezonu i promjenu na trenerskom kormilu nam je obrazložio Alen Milak, potpredsjednik kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zadovoljni smo Europom, to je velika stvar za naš klub, ali i za varaždinski sport generalno. Možda smo mogli čak i korak više, pa da stignemo i do SEHA lige. Zahvalili smo se treneru Čaglju, a na klupi će ga naslijediti naš Varaždinac, Siniša Radujković, po našem sudu trener pred kojim je velika budućnost – kazao je Milak.

 Radujković: Nastaviti dobar rad, afimirati mlade igrače 

Siniša je inače jedan od najuspješnijih varaždinskih rukometaša posljednjih nekoliko desetljeća, a specifično je to da je igrao praktički do 38. godine, provevši ih samo u dva kluba, Varteksu i Jeruzalem Ormožu. Od kraja igračke karijere prije dvije sezone, trener je u omladinskom pogonu kluba, a u netom završenoj sezoni bio je pomoćnik Željku Čaglju. 

- Želimo nastaviti dobar rad, kao i dosad. Više-manje bi trebala ostati ista ekipa na okupu. Igrači koji su bili oslonac ove ekipe, plus igrači iz kadeta, koji će se probati nametnuti. Probati ući u Ligu za prvaka, glavni cilj je da se afirmiraju mladi igrači, da nastavimo razvoj – ističe Radujković.

Igrao je i Siniša Europu, a Kup EHF-a ove godine očekuje i varaždinske rukometaše. 

- To je jedna lijepa nagrada za sav uloženi trud, i dobar stručni rad. Voljeli bi da nas možda malo i ždrijeb pomazi pa da probamo proći koje kolo, ali u prvom redu jedna lijepa nagrada i škola za naš klub i igrače – ističe Radujković.

Spomenimo još da je ove sezone Varaždin 1930 imao najmlađu ekipu u Ligi za prvaka, ali unatoč tome, samo jedna pobjeda nedostajala je do SEHA lige. Na domaćem parketu redom su padali RK Poreč, RK Spačva i RK Nexe (koje ima četiri puta veći proračun ), u gostima RK Poreč, te je samo kiks u domaćoj utakmici protiv RK Dubrave ugasio nadu o plasmanu u SEHA ligu.

Svakako je odlična stvar što se tijekom sezone afirmiralo nekoliko mladih domaćih igrača (Levak, Novak, Koprek, Meštrić, Črnila, Kaštelan), koji će sigurno u nadolazećim sezonama, uz kapetana Vidačeka i nekoliko iskusnijih igrača pokušati izboriti plasman u SEHA ligu.

'Zlatni' kadeti i rukometna akademija – zalog budućnosti

U tome će im sigurno pomoći i budućnost kluba, a to su kadeti GRK Varaždina 1930, koji su u ligaškom dijelu natjecanja 1. Hrvatskoj kadetskoj ligi zauzeli visoko drugo mjesto, s istim brojem bodova kao i prvi, kadeti PPD Zagreb.

- Ova generacija rukometaša 2000. godište i mlađi je svojim talentom pokazala da u klubu mogu najozbiljnije računati na njih, te će i oni biti priključeni seniorskom sastavu, a samo radom i upornošću će taj svoj talent i moći pokazati u seniorskom rukometu – rekao nam je  Romano Puček, koordinator rada škole rukometa Varaždina 1930.

Rukometna Akademija GRK Varaždina 1930, je odradila odličnu sezonu, došla do brojke 110 registriranih mladih rukometaša, a rezultati Mlađih kadeta, Dječaka A i Dječaka B u svojim regionalnim ligama su bili iznad očekivanja, s time da su se s nekoliko turnira, a od kojih izdvajamo turnir u Rovinju, na kojem je nastupilo 80 mladih rukometaša u 4 generacije GRK Varaždina 1930, vratili s medaljama.

I najmlađe ekipe 2008. i 2009. godište GRK Varaždina 1930, koje su nastupile u mini rukometnoj ligi u Rugvici, postigle su odlične rezultate, a također su se s nekoliko turnira vratile i s medaljama.

- S obzirom na sve navedeno, u GRK Varaždinu 1930, možemo biti itekako zadovoljni završenom rukometnom sezonom i s puno entuzijazma krenuti u planiranje nove sezone 2018/19, od koje očekujemo da će nadmašiti 2017/18 – istaknuo je Romano Puček.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci