Vijesti / Sport

PREKID Kovačević više nije trener Varaždina, 4 kandidata za 'vruću stolicu'

PREKID Kovačević više nije trener Varaždina, 4 kandidata za 'vruću stolicu'

Nakon odlične sezone koja nije okrunjena ulaskom u prvu ligu, u NK Varaždinu donesena je odluka kako Mario Kovačević više neće biti trener seniorskog tima.

- Trener Kovačević i Varaždin sporazumno su se razišli što se tiče mjesta trenera prve momčadi. Njemu je još uvijek otvoreno mjesto trenera u Školi nogometa, a čekamo njegovu odluku jer on ima druge ideje i solucije. Drugačiji afiniteti svih nas doveli su do toga da trener Kovačević i klub sporazumno raskinu, odnosno ne produže postojeći ugovor. Uprava kluba od srca se zahvaljuje treneru Kovačeviću na svemu što je dao za Varaždin, napravio je veliki iskorak u ekipi. Mjesto u Varaždinu uvijek će mu biti otvoreno, a ako se ne odluči na ostanak u Varaždinu želimo mu dobre rezultate u drugoj ekipi, kakve je on i zaslužio  - rekao je direktor kluba, Toni Dalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod paskom trenera Kovačevića Varaždin je napravio veliki uzlet, ali plasman u prvu ligu prvo im je pobjegao za bod u regularnom dijelu prvenstva, a zatim i za gol u kvalifikacijama. Bilo kako bilo, trener Kovačević donio je Varaždinu novu dimenziju i kad bi se gledale samo utakmice pod njegovim vodstvom, Varaždin bi ostvario plasman u 1. HNL.

- Imao sam ugovor do kraja sezone i odlučeno je kako se taj ugovor neće produžiti. Ja se zahvaljujem svima u klubu, mojim suradnicima i posebno igračima. Napravili smo odličan rezultat u prošloj sezoni, a nedostajalo je ono malo sportske sreće da se već ove godine prvoligaški nogomet vrati u Varaždin. Ponosan sam na svoje igrače, ali to je nogomet, nakon prvih pet kola u nastavku sezone pokazali smo i puno više od očekivanog - rekao je sad već bivši trener Varaždina, Mario Kovačević.

Mario Kovačević vodio je Varaždin u 30 utakmica 2. HNL (uračunate i kvalifikacije za 1. HNL) uz 18 pobjeda, 5 remija i 7 poraza, dok je u Hrvatskom nogometnom kupu upisao pobjedu i poraz. Prihvatio je posao nakon lošeg starta kluba pod trenerom Kastelom, a nadao se kako će baš on biti taj koji će uvesti Varaždin u 1. HNL. Dobio je mandat do kraja sezone te isti naposljetku nije produžen.

- U situaciji u kakvoj sam bio, ma da me zvao Real Madrid ne bi otišao iz Varaždina. Ipak, završilo je kako je završilo - nikad nisam nikoga vukao za rukav, radim svoj posao kako najbolje znam, a u Varaždinu sam radio s posebnom emocijom. Hvala Bogu, imam nekih ponuda, no prvo ću malo odmoriti i onda odlučiti što i kako dalje. Varaždin ima igrače za ulazak u prvu ligu i to im od srca želim - završio je popularni 'Kova'.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon prekida suradnje s Kovačevićem klub razmatra nekoliko opcija. U kuloarima se spominju imena poput Miljenka Mumleka koji je već bio na klupi Varaždina, Sergeja Jakirovića iz Sesveta, Borimira Perkovića iz Šibenika te Želimira Orehovca, trenera navijačkog NK Varteksa.

Postoje naznake i nekih drugih mogućih dolazaka iz zagrebačkog područja, no zasad je sve pod znakom upitnika. Sigurno je samo kako je trenersko mjesto ostalo prazno, a netko će morati uskočiti na 'vruću stolicu' varaždinskog drugoligaša.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci