Sokol osvojio 12. titulu prvaka Hrvatske u hrvanju: Znao sam da to mogu!

Hrvač Tonimir Sokol, Varaždinac koji od ove sezone nastupa za petrinjski klub, jučer, 21. svibnja, na 25. prvenstvu Hrvatske za seniore grčko-rimskim stilom, održanom u Petrinji, osvojio je 12. titulu prvaka Hrvatske te time postao rekorder po broju osvojenih titula.

– Dojmovi su odlični, presretan sam. Nije mala stvar dvanaesti put biti seniorski prvak Hrvatske u grčko-rimskom stilu. Potrudit ću se da ovo neće biti posljednji naslov – izjavio je Tonimir.

Sokol je bio najbolji u kategoriji do 66 kilograma, a uvjerljivo je pobijedio u sve tri borbe.

– Na turniru je bilo naporno jer uopće nisam imao hrvački trening ove godine, osim tri dana koje sam proveo u Petrinji. Ipak, vjerovao sam u sebe, znao sam da to mogu i svjestan sam koliko vrijedim. Imao sam tri borbe, sva tri hrvača bila su stvarno dobra, a jedan od njih je bio i Lizatović, koji mi je bio izravan konkurent u reprezentaciji i i kojeg sam jučer pobijedio 8:0 – dodao je.

Tonimir Sokol je, nakon disonantnih tonova s dugodišnjim matičnim klubom Vindija, ove sezone otišao u Hrvački klub Petrinja.

> Klupska legenda Tonimir Sokol iz Vindije prelazi u Petrinju

Dvije medalje za HK Vindija

Na Prvenstvu su nastupili i hrvači Vindije te osvojili dvije medalje. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Marko Koščević, inače pripadnik Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske. On je u finalu, u kategoriji do 130 kg, uvjerljivo pobijedio aktualnog reprezentativca i višestrukog prvaka Hrvatske Stjepana Lavrića.

U kategoriji do 59 kilograma Sandro Frankol osvojio je brončanu medalju.

Hrvački klub Vindija na prvenstvu je imao ukupno sedam hrvača. Mihael Bešenić u kategoriji do 59 kilograma, Benjamin Šokman do 71, Jan Siročić do 80 te Ivan Ratković u kategoriji do 98 kilograma izgubili su borbe za brončana odličja.

Nikola Fajfarić u kategoriji do 66 kilograma ostao je bez plasmana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije