Vijesti / Sport

Dalić: Prerano ispadanje s Eura samo je odraz stanja u našem nogometu

Dalić: Prerano ispadanje s Eura samo je odraz stanja u našem nogometu

Nakon jučerašnjeg hrvatskog ispadanja protiv Portugala, posvemašnji 'šok nacije' polako jenjava. Nedjelja je idealan dan za analize i komentare, nakon što su se slegli dojmovi. 

Za komentar smo upitali varaždinskog stručnjaka Zlatka Dalića, trenera Al Aina, i bivšeg sportskog direktora i trenera Varteksa te trenera Rijeke, Slaven Belupa. Podsjetimo Zlatko Dalić već šest godina boravi na Bliskom Istoku, prvo je bio u Saudijskoj Arabiji, a posljednje dvije godine je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bili smo bolja ekipa jučer, imali smo veliki posjed lopte i bili dominantniji, no to očito nije bilo dovoljno za pobjedu. Loše je bilo to što smo bili neučinkoviti prema naprijed, možda je nedostajalo malo rizika. No to je bila takva utakmica, presudan bio jedan moment - ističe Dalić

Nažalosnije da ceh plaćaju igrači i cijela nacija

Iako je prije nekoliko dana ustvrdio kako ne vjeruje Portugalcima, oni su ipak iznenadili. Portugal se prezentirao ipak u vrlo solidnom svijetlu, koncentriran i organiziran.

- Imali su vrlo čvrsti blok, čekali su pogrešku, oslanjajući se na polukontre i kontre, i na kraju se to pokazalo dovoljno i dobro – ističe Dalić.

Ipak, razloge poraza ne smatra slučajnošću.

- S obzirom na sve što se dešava, gol Islanda u 94. minuti, pa potom mi primimo gol u 118. minuti, nešto nas kažnjava. Najžalosnije da igrači i cijele nacija plaćaju ceh. Da bi ti nešto napravio, moraš imati sve posloženo u sustavu – ističe Dalić.

Dotaknuo se i izbornika Čačića, čije poteze nakon poraza komentira cijela Hrvatska.

- Lako je sad pametovati, on je taj koji odlučuje, teško je komentirati je li mogao nešto napraviti bolje ili nije. Možda je mogao nešto ranije probati nešto sa svježijim igračima. No to je njegova odluka, a kada izgubiš onda svi komentiraju.

Dok se ne popravi situacija u nogometu, neće biti pomaka

Varaždinski strateg Zlatko Dalić, nije previše optimističan i za budućnost reprezentacije i nogometa.

- Neće biti bolje nikad, jer dok god je ovakva situacija u nogometu, teško da se može napraviti nešto više. Šteta zbog igrača, koji najviše gube, ali i zbog cijele nacije, svi mi plaćamo ceh – ponovio je još jednom Zlatko Dalić.

No, Euro za Dalića tu ne prestaje, zanimalo nas je i koji su njegovi favoriti nakon ispadanja Hrvatske.

- Ja preferiram španjolski način nogometa, volim kako Furija igra. No činjenica je da niti oni nisu učinkoviti, tu su Francuzi koji kao domaćini igraju iz utakmice u utakmicu sve bolje, tako da vjerujem da favorite treba tražiti između Francuske i Španjolske – zaključuje Zlatko Dalić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci