Vijesti / Sport

Karla Čović druga na Ultra triatlonu u Sloveniji: 'Bila je ovo najbolja sezona!'

Karla Čović druga na Ultra triatlonu u Sloveniji: 'Bila je ovo najbolja sezona!'

Varaždinka Karla Čović prije mjesec dana je na natjecanju u Austriji postala prva Hrvatica s trostrukim Ironmenom. Ni nakon toga ne prestaje nizati uspjehe, pa je tako proteklog vikenda osvojila drugo mjesto na Ultra triatlonu u Murskoj Soboti.

- Dva dana prije same utrke penjala sam se na Triglav gdje sam zaradila gadnu upalu mišića od spuštanja s planine. Mnogi su me pitali zašto sam to učinila? Zato jer ne propuštam ni jednu planinu - rekla je Karla te nastavila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U petak ujutro bio je start i plivanje je prošlo odlično. Temperatura vode bila je oko 23 stupnjeva, što je bilo idelano za oporavak mojih nogu. Plivala sam 2 sata i 40 minuta, što je super vrijeme. Nakon toga je na red došao bicikl.

Karla je, kako kaže, na biciklu provela 16 sati, ali je već nakon prvog sata vožnje počela borba s umorom.

- Imala sam 'krize spavanja', ali sam izdržala i biciklirala do šest ujutro, nakon čega sam malo odmorila i dalje trčala. Na trčanju sam osjećala grčeve radi upaljenih nogu, ali uz pomoć moje podrške, prijateljice Biljane, i ostatka ekipe koji me masirao, uspjela sam i to!

Na Ultra triatlonu bilo je prijavljenih 30 natjecatelja, 27 muškaraca i tri žene, a Karla je osvojila drugo mjesto, stigavši na cilj nakon 34 sata, 6 minuta i 3 sekunde.

- Super sam i sretna. Utrku sam završila s odličnim rezultatom, s dva žulja, ali su mišići sad već oporavljeni! - rekla je.

Najuspješnija sezona ikad, ali nema odmora!

Ovo natjecanje je ujedno i kraj ovogodišnje sezone koja je bila najuspješnija do sad.

- Uspjela sam na trostrukom Ironmanu, gdje sam osvojila treće mjesto, nakon toga sam u Mađarskoj oborila osobni rekord i sad za kraj ovaj dvostruki Ultra triatlon. Ukupno je to 9 Ironman distanci, 5 dvostrukih Ironmana i jedan trostruki Ironman. Stvarno odlična sezona!

Karlin uspjeh je tim veći što gotovo svaki trenutak slobodnog vremena koristi za treniranje.

- Radnim danom treniram četiri sata, a neradnim od osam pa čak i 12 sati. Uz to, vrijeme rado provodim sa svojim psom Fuma Ironom - otkrila je te dodala kako nikako neće mirovati do iduće sezone.

- Sad 'ganjam' planinske vrhove što me jako uveseljava - zaključila je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci