Vijesti / Sport

Karla Čović među najboljima na svijetu bez ijednog sponzora!

Karla Čović među najboljima na svijetu bez ijednog sponzora!

Triatlonka Karla Čović, iza koje je, kako sama kaže, najbolja sezona, ovih je dana dobila i službenu potvrdu od strane International Ultra Triathlon Association. Naime, trenutno je vodeća žena u poretku Svjetskog kupa, a uspjeh je tim veći kad se uzme u obzir da Karla trenira bez pomoći sponzora, Grada i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

> Karla Čović druga na Ultra triatlonu u Sloveniji: 'Bila je ovo najbolja sezona!'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jako sam sretna radi ove sezone koja je bila jako uspješna, ali čini se kako za moje uspjehe nitko od potencijalnih sponzora nema sluha i ne pokazuje interes. Naime, treniram bez pola opreme koja mi je potrebna, bez trenera, bez pomoći i pratnje na treninzima, sve sama i uz to još radim punu satnicu - rekla je Karla i nastavila.

- Ovo mi je četvrta sezona kako se natječem u Svjetskom kupu i ostvarila sam odlične rezultate. Trenutno sam vodeća, ali to se može promijeniti s obzirom da je do kraja sezone još nekoliko utrka. Tako je idući vikend Svjetsko prvenstvo u Litvi na kojem se neću natjecati jer nemam financijskih sredstava. Sve utrke do sad financirala sam sama.

Karla je, kako kaže, slala svim tvrtkama u gradu, ali i zemlji molbu za sponzorstvo, ali bezuspješno.

- Odgovor je negativan, dok u većini slučajeva ne dobijem ni povratnu informaciju. Oni koji odgovore odbijanje obrazlože ovako: 'Sponzoriramo samo ekipne sportove koji su ljudima zanimljivi' - rekla je Karla i dodala.

- Neki su sportovi privilegirani, a pojedinačni, mali veoma su zapostavljeni, što je tužno i razočaravajuće.

Osim toga što ignoriraju njezine uspjehe, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Karli ne nudi mogućnost kandidiranja za sportašicu godine, što je, kako kaže, apsurdno.

- Prijašnjih godina, kad sam sudjelovala u kratkim utrkama, mogla sam se kandidirati, ali posljednjih godina ne jer 'nemam hrvatsku medalju', s obzirom da sudjelujem na utrkama svjetske razine. Ne shvaćaju da hrvatsku medalju ne mogu osvojiti kad u našoj zemlji takve utrke ne postoje! - objasnila je Karla.

Ipak, kaže, od treniranja ne planira odustati i veseli se novoj, još boljoj sezoni.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci