Marjan Lonjak i Ivan Štefičar završili Ultra-Trail du Mont-Blanc!

Marjan Lonjak i Ivan Štefičar uspješno su istrčali utrku Ultra-Trail du Mont-Blanc. Riječ je o ultimativnom izazovu za svakog ultra trkača, a utrka je duga 170 kilometara s deset tisuća metara uspona kroz Francusku, Italiju i Švicarsku. Utrka je započela u petak, 26. kolovoza, a završila je u nedjelju, 28. kolovoza.

Nakon 44 sata i 28 minuta, Marjan Lonjak i Ivan Štefičar uspješno su završili jedan od najtežih ultra maratona današnjice.

Prolazeći kroz rijeke, glečere i surov alpski teren i tri zemlje, ova europska utrka natjecatelje vodi na čak deset planinskih vrhova.

Sa startom i ciljem u Chamonixu, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći budući da je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta.

Ovu iznimno tešku utrku do sad je završila tek jedna osoba s područja naše, varaždinske, županije, Vanja Šomođi, a to mu je za rukom pošlo prošle godine.

> Vanja Šomođi prvi Varaždinac koji je završio Ultra-Trail du Mont-Blanc!

Dok danas donosimo tek kratku vijest o ovom iznimnom uspjehu, sutra pročitajte opširnu priču Marjana Lonjaka i Ivana Štefičara o svemu što su proživjeli u ta više od 44 sata, ali i o tome što je sve prethodilo tome da uopće nastupe u ovoj prestižnoj utrci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije