Filip Silić treći put uzastopno postao prvak Hrvatske u odbojci na pijesku!

Proteklog vikenda, 27. i 28. kolovoza, Sveti Križ Začretje, odnosno outlet centar Roses, bio je domaćin završnice prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Na prvenstvu su se natjecali i Varaždinac Filip Silić i njegov partner Ivan Zeljković. Ta završnica donijela im je naslov prvaka Hrvatske.

– Osvojili smo prvo mjesto bez izgubljenog seta. Na turniru su osim hrvatskih parova sudjelovali i Bosanci i Slovenci, a u finalu smo pobjedili Slovence, Bedrača i Potočnika – rekao nam je Filip.

Ta pobjeda donijela im je po treći put zaredom naslov prvaka Hrvatske u odbojci u pijesku, a do njega su došli i više no uvjerljivo.

Iako ove godine u Hrvatskoj nije bilo mnogo turnira u sklopu prvenstva Hrvatske, tek tri (u Vrsaru, Medulinu i, posljedni, u Svetom Križu Začretju), Silić i Zeljković, iako su propustili turnir u Medulinu, uspjeli su osvojiti prvenstvo Hrvatske. Veliku ulogu odigrali su međunarodni turniri u Ičićima.

– Srećom, u Ilčićima je krajem lipnja, po prvi put, održan ‘Ičići MEVZA’ međunarodni turnir u organizaciji Europske odbojkaške organizacije (CEV), na kojem su sudjelovali najjači austrijski, mađarski, slovenski, češki i slovački parovi, a sredinom kolovoza, ‘Ičići Open’, turnir koji je (iako se održava tek treću godinu) postavio ljestvicu jako visoko i trenutno je najjači hrvatski turnir, na koji redovito dolaze Slovenci, Srbi, Bosanci. Na oba turnira osvojili smo drugo mjesto – kazao je Filip.

Osim tih turnira, Filip je sudjelovao i Univerzijadi u Zagrebu te turniru u Poreču.

– Naravno tu je i ‘Poreč MAJOR’, turnir svjetske serije, koja je najjača liga na svijetu, i meni najdraži turnir ove sezone, Univerzijada u Zagrebu, gdje smo osvojili broncu. I to ja i Mate Glaurdić, a ne Ivan Zeljković, s kojim inače igram. Najveći uspjesi realno su srebro na ‘Ilčići MEVZA’ turniru i bronca na Univerzijadi – zaključio je Filip.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije