Istok Rodeš najbrži Hrvat na Sljemenu, za 13 stotinki ostao bez druge vožnje

Osim najboljih svjetskih skijača, utrka slaloma u sklopu Snježne kraljice, na zagrebačkom Sljemenu donijela je nastup čak šetorice skijaša iz Hrvatske, a među njima našao se i svjetski juniorski prvak Istok Rodeš.

Naš mladi Varaždinac je skijao odlično, zaostajao 52 stotinke na prvom, bio ispod sekunde na drugom prolazu, no na kraju je zaostajao za nekoliko stotinki do ulaska u drugu vožnju. Na kraju je Istok zaostao u cilju samo sekundu i 67, svega trinaest stotinki od prolaska u drugu vožnju.

– Ovo je najgore moguće, kada stigneš u cilj kao 31., ili kao četvrti. Istok skija odlično, bit će još puno prigoda u svjetskom kupu, sigurno. Možda je imao malo peh u sredini staze da se malo podignuo snijeg. No pohvala cijelom timu koji radi s njim, ovako mali zaostatak je odlična stvar – kazala je Nika Fleiss u izjavi za HRT.

Do kraja utrke, Istok je pomaknut za dva mjesta, završio konačno na 33. mjestu, no bilo je to i najbolje od svih Hrvata, njih pet, odnosno šest. Bio je Istok brži i od najboljeg hrvatskog skijaša u povijesti, Ivice Kostelića, koji je unatoč velikom trudu i podršci publike zaostao gotovo četiri sekunde za Fellerom.

Iza Rodeša su ostali i Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, William Vukelić, a i Dalibor Šamšal, koji nastupa pod mađarskom zastavom.

Bila je to inače sjajna prva vožnja na Sljemenu, a senzacionalni vodeći nakon prve vožnje bio je Austrijanac Manuel Feller, sa startnim brojem 21. Drugoplasirani je bio Francuz Julien Lizeroux, a sjajan treći bio je Amerikanac Mark Engel, koji je imao čak broj 45! A tek iza njih plasirali su se glavni favoriti natjecanja, Hirscher, Kristoffersen i ostali.

Zanimljivo je da su razlike bile vrlo male, pa je čak 18 skijaša bilo unutar jedne sekunde, dakle svi s realnom šansom za visok plasman, čak i pobjedu, svakako postolje, u drugoj vožnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije