Vijesti / Sport

Zlatko Dalić više nije trener Al Aina, naslijedit će ga Zoran Mamić

Zlatko Dalić više nije trener Al Aina, naslijedit će ga Zoran Mamić

Novi trener najvećega arapskoga kluba, Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Zoran Mamić (45), u utorak bi se trebao pojaviti na novom radnom mjestu. Osam dana nakon što je s klupe Al Aina otišao Zlatko Dalić.

- Izgubili smo dvije utakmice zaredom u prvenstvu, nakon što nismo bili poraženi osam mjeseci. Tada sam shvatio da je vrijeme da se povučem - kazao nam je u telefonskom razgovoru Zlatko Dalić, trener s najduljim stažem na klupi Al Aina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostao je dvije i pol godine, osvojio tri trofeja (ligu i dva puta kupa), igrao u finalu azijske Lige prvaka i potom štafetu upravo predao Zoranu Mamiću.

- Mi Hrvati poznati smo po tome da jedan drugome ostavljamo zaključana vrata, ali ja imam sasvim suprotan stav. Sretan sam kada mogu sunarodnjaku otvoriti vrata, premda, kada su me pitali za mišljenje o Zoranu, već su bili donijeli odluku da ga angažiraju. Ja sam o njemu rekao sve najbolje, a oni su očito već bili prikupili dovoljno informacija. Prije je ovdje bio običaj da prednost dobivaju španjolski, brazilski ili argentinski treneri, a sada su očito u modi Hrvati - nastavlja Dalić.

Pritisak će biti veći

Neki savjet Zoranu?

- Zoranu Mamiću ne treba moj savjet. Šest mjeseci radi u arapskom svijetu i već se naviknuo na ovdašnji mentalitet. Zna on kako će se postaviti i što ga čeka. Pritisak će sigurno biti veći nego u Al Nassru, jer Al Ain je veći klub, u kojemu se priznaju samo pobjede. Na stadionima Al Ainovih suparnika nose se transparenti 'Fight for win' (Bori se za pobjedu), a kod nas 'Only win' (Samo pobjeda). No, uz pritisak da mora stalno pobjeđivati, Zorana čekaju i zaista vrhunski uvjeti za rad - dodaje Dalić.

Privremeni trener Al Aina, dok ga Zoran Mamić ne preuzme, bit će šef mlade momčadi, Splićanin Joško Španjić.

A Dalić, koji je 2014. godine u svoj stožer doveo čak devetoricu Hrvata, inzistira da svi ostanu u Al Ainu, naravno, bude li Zoran Mamić imao potrebe za njima.

Zoran Mamić ostavlja saudijski Al Nassr na trećemu mjestu i u finalu kupa, dok će u Emiratima početi pripremati Al Ain za skori početak natjecanja u Ligi prvaka, a u prvenstvu više praktički nema izgleda za naslov prvaka.

Odmor

A kamo ćete vi nakon završetka arapske avanture?

- Na odmor! K roditeljima u Livno pa u posjet prijateljima u Zagreb i Varaždin. Iscrpio me posao u posljednjih šest mjeseci, a u novi trenerski angažman neću žuriti. Ništa do ljeta - zaključio je Dalić, najveće hrvatsko trenersko ime u Aziji.

Uz, dakako, samozatajnoga Varaždinca Branka Ivankovića - Profesora koji polagano i bez medijske pompe s teheranskim Persepolisom korača prema svom prvom naslovu iranskoga prvaka.

Ivankoviću asistira bivši trener Lokomotive Sreten Ćuk.

Podsjetimo, u Mamićevu susjedstvu, u Kataru, Igor Štimac s Al Shahaniyom vodi grčeviti boj za ostanak u prvoligaškom društvu...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci