Vijesti / Sport

KARATE Dorian Kalajdžija osvojio srebrnu medalju na turniru u Zagrebu

KARATE Dorian Kalajdžija osvojio srebrnu medalju na turniru u Zagrebu

Članovi Karate kluba Varaždin, Dorian Kalajdžija, Lovro Rozman i Tibor Kovačić, nastupili su u nedjelju na vrlo jakom međunarodnom karate turniru, 9. Bushido kupu prijateljstva, koji je u zagrebačkoj sportskoj dvorani na Peščenici okupio 560 natjecatelja iz 62 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Crne Gore.

Do nove medalje stigao je Dorian koji je u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg osvojio srebro. U prvoj borbi s 2:0 bio je bolji od Petra Huzanića iz Mladosti Ivanć Grad.

Nakon toga istim rezultatom pobjeđuje reprezentativca BiH-a Sanjina Brusa. U finalu je poražen od mađarskog predstavnika Adama Dvoraka. Borba je završena rezultatom 1:1, no, Dvorak je slavio zbog novog pravila, osvajanja prvog boda u borbi.

Nadomak medalje stigao je Rozman u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. U borbi za broncu bolji je bio Marin Čosić iz Velike Gorice. Prije toga Rozman je slavio protiv Nikole Mihaljevića iz Bushida i Filipa Belobrajdića iz Vukovara.

U polufinalu je bolji od Rozmana bio Dario Gluhinić iz zagrebačke Stijene. U istoj kategoriji Kovačić je poražen u prvom kolu, a bolji je bio Leon Goljak iz Karate kluba 10. Dan.

Nakon Zagreba varaždinske karatiste u subotu očekuje nastup na turniru u Nedelišću te tjedan dana nakon toga nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Vinkovcima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!