Atletičari Prve gimnazije prvi na županijskom natjecanju, idu na državno u Split

U četvrtak, 30. ožujka, održano je županijsko natjecanje za djevojke i mladiće srednjih škola na atletskom stadionu Sloboda.

U konkurenciji djevojaka 1. mjesto ostvarila je Prva gimnazija Varaždin i time ostvarila plasman na Državno prvenstvo koje će se održati u Splitu 11. i 12. svibnja.

Najveća borba vodila se između Prve i Druge gimnazije, škola koje u svojem sastavu imaju najveći broj atletičarki koje aktivno treniraju.

U većini disciplina ove dvije škole naizmjence su osvajale 1. ili 2. mjesto, pa je tako pred posljednju disciplinu, štafetu, Prva vodila za dva boda.

S obzirom na to da štafeta nosi dvostruki broj bodova, u slučaju da vodeće mjesto zauzme Druga gimnazija rezultat bi bodovno bio izjednačen.

U tom slučaju odlučuje veći broj osvojenih prvih mjesta, ali i u takvom scenariju obje škole bile bi u potpunosti izjednačene.

Tek osvajanje većeg broja drugih mjesta odlučilo bi pobjednika, jer je Prva gimnazija imala mjesto više.

Nasreću, kalkulacijama je došao kraj kada je štafeta Prve gimnazije odnijela uvjerljivu pobjedu i time s četiri boda razlike ostvarila željeni plasman.

U konkurenciji mladića, prvo mjesto pripalo je Gospodarskoj školi, drugo Rudarskoj, a trećeplasirani bili su učenici Prve gimnazije.

Ovo je već treća ekipa Prve gimnazije Varaždin, nakon stolnog tenisa i odbojke, (u konkurenciji djevojaka), koja je osigurala nastup na državnom prvenstvu.

Idući tjedan željno se iščekuje posljednje natjecanje srednjoškolaca u krosu i 1. mjesto vodi također na državno natjecanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije