Utrka ‘Tour of Croatia’ ponovo dolazi u Ludbreg, no ne i u Varaždin

Velika biciklistička utrka ‘Tour of Croatia’ ove godine proći će kroz Ludbreg, 18. travnja, kada se vozi prva etapa utrke Osijek – Koprivnica. Očekivani dolazak u Ludbreg je oko 16.15 sati.

Prošle je godine povećan broj etapa s pet na šest, ali i momčadi, jer je u Hrvatsku došlo pet sastava s WorldTour licencijom. Biciklisti su tada u šest dana prešli 1000 kilometara kroz Hrvatsku s etapnim ciljevima u Varaždinu, Splitu, Šibeniku, na Učki, Umagu i Zagrebu.

Naime, ove godine grad Varaždin, kao grad bicikala, s prvom registriranom sportskom udrugom Bicklistički klub Sloga davne 1897. godine, nažalost neće ugostiti neke od najboljih svjetskih biciklista na velikoj utrci ‘Tour of Croatia’.

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak, 18. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica.

Nakon toga, u srijedu, 19. travnja, cjelokupna se organizacija seli u Trogir, otkud kreće etapa koja bi mogla već u samom startu utrke bitno utjecati na ukupni poredak, jer joj je cilj na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu.

Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra, četvrta povezuje Crikvenicu i Umag. Pretposljednja, peta etapa, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu koju će se prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane.

Posljednja etapa, ona u nedjelju, 23. travnja, starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije